Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czytałem, temat był wałkowany już dawno temu. Wyłączenie i włączenie ECTS w ustawieniach nie pomaga, mogę sobie klikać do usr śmierci. I mam tak od wielu miesięcy. Mam wrażenie, że raz na 20 - 30 prób uda mi się faktycznie pojeździć, jeśli będę miał mega szczęście i przejmę go na początku scenariusza, a tak to już tracę nadzieję.

• I agree 1
  • 1 month later...
Posted

Mnie też to wk.....bo od miesiący tu nikt palcem nie ruszył, a myślę że problem ten w rozwiązaniu nie może być zbytnio trudny.

Rozwiązując ten problem większość niezadowoleń by znikła. Ilekroć tę prośbę już egzekwowano? Nie chce nawet wiedzieć.

Tak ciężko to ogarnąć? Węsze ogromny stopień olewu od strony wydawcy. Ale co funkcjonuje?

To tu:

Pierwsze co widzę po zalogowaniu się tu: "Kup DLC....Cargo....."

Tragedia w sumie bo nie jesteśmy traktowani dostatecznie poważnie.

Sry jak coś nie tak z mojej strony ale to moje prywatne odczucia. I tak wydawca oleje.

Trzymanko wszystkim i miłego bocznikowania....o ile bot pozwoli.

😉

Posted

Z tego co wiem, to problem jest już dawno naprawiony, po prosty wydawca od kwietnia nie znalazł czasu na wrzucenie patcha na Steam 😉

Co jest w zasadzie jeszcze gorsze, niż kompletny brak takiej poprawki.

• I agree 2
Posted (edited)

Jak ja sobie z tym radzę:

Po objęciu pociągu nie wyłączam/nie klikam autopilota odrazu a otwieram menu pod ESC i wybieram STEROWANIE.Następnie wybieram SYMULACJA i przesuwam w lewo suwak dotyczący wyłączenia ETCS.Klikam ZASTOSUJ i tu czekam chwilę bo na ekranie środkowym ED250 jak i Dragona widać jak zaczyna dezaktywować a tak naprawdę chyba aktywować się ETCS bo z logiki nie można przejąć składu z ETCS z włączonym  suwakiem wyłączającym ETCS .Dziwne że takie coś blokuje przejęcie składu na linii bez ETCS.Aktywacja kończy się krótkim sygnałem a na ekranie przestają się już zmieniać dane.Wtedy dopiero przesuwam suwak w prawo dotyczący ETCS czyli jakoby teraz go wyłączam i znów klikam ZASTOSUJ.Następnie odrazu klikam POWRÓT i WRÓĆ DO GRY/POWRÓT DO GRY. Teraz mogę już wyłączyć autopilota i przejßć na SHP obserwując by nie zrobić tego na 100m przed S1 lub jakimiś ograniczeniami V.

Ten sposób działa w tej sekwencji u mnie za każdym razem w ED250 i Dragonie ale jest upierdliwy bo zajmuje kilka sekund.

Klikanie Autopilota na samym początku jak również w opisanej sekwencji przesuwanie suwaka wyłączenia ETCS ponownie w prawo zanim na ekranach środkowych zakończy się aktywacja ETCS nie powoduje wyłączenia ETCS i sekwencje musiałem powtarzać.

Edited by Piotr ET22
  • Like 1
Posted
W dniu 7.11.2024 o 20:08, BabaYagaIsComing napisał(a):

Czytałem, temat był wałkowany już dawno temu. Wyłączenie i włączenie ECTS w ustawieniach nie pomaga, mogę sobie klikać do usr śmierci. I mam tak od wielu miesięcy. Mam wrażenie, że raz na 20 - 30 prób uda mi się faktycznie pojeździć, jeśli będę miał mega szczęście i przejmę go na początku scenariusza, a tak to już tracę nadzieję.

Jeśli jeździsz bez ETCS zrób kolejno tak: 

Wejdź w ustawienia włącz ETCS i wyjdź z ustawień spróbuj wyłączyć autopilota będąc w kabinie lokomotywy, nie będzie się dalej dało wyłączyć autopilota, więc znowu wchodzisz do ustawień wyłączasz ETCS wychodzisz z ustawień, siedząc w lokomotywie wyłączasz autopilota i powinno puścić u mnie tylko tak się udaje wyłączyć autopilota powodzenia 🔥 

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy