Jump to content
Następne podsumowanie tygodnia pojawi się 16.11.2024 | The next summary of the week will be published on 16.11.2024

Fikcyjny tor w Simrail.

Recommended Posts

Witam.

Wiem ze to na 99.9 % to sie nie stanie gdyz tworcy tworza symulator i scenerie tak jak jest w rzeczywistosci ale np dodanie takiego fikcyjnego toru i nastawni (wystarczylo by tylko dodac tor bo sceneria juz istnieje)  otworzylo by wiele mozliwosci pod wzgledem rozszerzenia rozkladow jazdy w trybie multiplayer np pociag z Krakowa do Katowic przez Wolbrom lub dlugodystansowne pociagi TLK czy towarowe jadace z Krakowa do stacji Warszawa(lub tylko w strone Czestochowy) ale przez Wolbom-Sosnowiec Poludniowy-Zawiercie. Niewiem jak wy ale ja bym na takich trasach z checia pojezdzil.

fikcyjny tor1.jpg

Edited by Kolejarz1982
  • I disagree 3

1 godzinę temu, Kolejarz1982 napisał(a):

Wiem ze to na 99.9 % to sie nie stanie gdyz tworcy tworza symulator i scenerie tak jak jest w rzeczywistosci

Skoro wiesz, że to się nie stanie to po co zakładasz nowy temat?

• I agree 4

6 hours ago, Marcion said:

Skoro wiesz, że to się nie stanie to po co zakładasz nowy temat?

I jak zawsze jakis madrala sie znajdzie 😄 Albo inaczej zalozylem temat dla 0.01 % szans.

Edited by Kolejarz1982

To prawda. W multi nie da się zmienić kabiny. Dość na EU3 ekperymentowałem z pociągami na Sosnowcach 🙂 Swoją drogą na Sosnowcu można wjechać bez problemu na te wszystkie bocznice itp. Boty ogarniają że tor się kończy itp.

On 11/5/2024 at 2:36 PM, Prądzik said:

Na te "realne" tory i nastawnie będziemy czekać pewnie przyszły rok, a tu ziomek chce fikcyjną  :classic_biggrin:

Update bedzie 13 Grudnia wiec odrazu widac jak bardzo interesujesz sie rozwojem gry.

• I agree 1

W dniu 5.11.2024 o 15:36, Prądzik napisał(a):

Na te "realne" tory i nastawnie będziemy czekać pewnie przyszły rok, a tu ziomek chce fikcyjną  :classic_biggrin:

Z drugiej strony nie miałbym nic przeciwko aby edytor pozwalał dodawać trasy i nastawnie. Można by się pokusić o odwzorowanie nie tylko rzeczywistych tras (jak np. SKM), ale i fikcyjnych. Jaki minus? Edytor niestety nie wyjdzie na EA (źródło Q&A), więc się szybko nie dowiemy co można a co nie. 

• I agree 1

W dniu 2.11.2024 o 19:38, LycanAnanas napisał(a):

To prawda. W multi nie da się zmienić kabiny. Dość na EU3 ekperymentowałem z pociągami na Sosnowcach 🙂 Swoją drogą na Sosnowcu można wjechać bez problemu na te wszystkie bocznice itp. Boty ogarniają że tor się kończy itp.

Może kiedyś dodadzą możliwość takich rozkładów jak np Łódź - Kraków czyli dojazd do Warszawy Zachodniej potem zmiana kabiny z postojem z 5-10 min aby ktoś ogarnął i jazda na Kraków 🙂 W singlu by było na pewno do ogarnięcia ale myślę i że na multi też ewentualnie jak ktoś nie ogarniałby to zrobić aby bot sam nas przełączył na drugą kabinę jeżeli się nie ogarnie w czasie postoju.

Dla jasnosci jesli chodzi o tory czy nastawnie fikcyjne oczywiscie myslalem tutaj o utworzeniu chocby jednego serwera z takimi zmianami np usuniecie chinskiego czy ukrainskiego serwera bo i tak tam nikt nie gra mozna by bylo przeksztalcic w serwer z fickyjnymi zmianami ktore pozwala na utworzenie ciekawszych kursow pociagow oczywiscie na fickyjnym rozkladzie jazdy a reszte serwerow oczywiscie w 100 % wspieram aby oddawaly rzeczywistosc.

11 godzin temu, Kolejarz1982 napisał(a):

Dla jasnosci jesli chodzi o tory czy nastawnie fikcyjne oczywiscie myslalem tutaj o utworzeniu chocby jednego serwera z takimi zmianami np usuniecie chinskiego czy ukrainskiego serwera bo i tak tam nikt nie gra mozna by bylo przeksztalcic w serwer z fickyjnymi zmianami ktore pozwala na utworzenie ciekawszych kursow pociagow oczywiscie na fickyjnym rozkladzie jazdy a reszte serwerow oczywiscie w 100 % wspieram aby oddawaly rzeczywistosc.

Podejrzewam że takie rozwiązania (przy założeniu że w ogóle będą możliwe) mogą być dostępne tylko na serwerach prywatnych (o ile te z kolei będą możliwe). Niby nic nie stoi na przeszkodzie, ale SimRail też musi na czymś zarabiać. Nowe trasy wydają się być oczywistym wyborem. Tylko jeżeli zrobienie 150km (Tunel-Kraków + Jekatorów-Łódź) zajmuje im półtora roku pracy...

12 godzin temu, Forizoo napisał(a):

Może kiedyś dodadzą możliwość takich rozkładów jak np Łódź - Kraków czyli dojazd do Warszawy Zachodniej potem zmiana kabiny z postojem z 5-10 min aby ktoś ogarnął i jazda na Kraków 🙂 W singlu by było na pewno do ogarnięcia ale myślę i że na multi też ewentualnie jak ktoś nie ogarniałby to zrobić aby bot sam nas przełączył na drugą kabinę jeżeli się nie ogarnie w czasie postoju.

A to nie tak właśnie miały działać wszystkie składy osobowe KAT-WAW / KRK-WAW ciągnięte przez elektrowozy? Tj wjazd na bocznicę, manewry lokomotywą i powót na stację początkową? 

• I agree 1

W dniu 7.11.2024 o 15:58, Kolejarz1982 napisał(a):

Update bedzie 13 Grudnia wiec odrazu widac jak bardzo interesujesz sie rozwojem gry.

Proszę Pana, pacz miał być przed wakacjami. A inna sprawa, że po dodaniu Krakowa mam nadzieję na inne "realne" tory i nastawnie.  Więc cały przyszły rok będziemy czekać na pacz. :classic_blink:

15 godzin temu, PL_Andrev napisał(a):

Podejrzewam że takie rozwiązania (przy założeniu że w ogóle będą możliwe) mogą być dostępne tylko na serwerach prywatnych (o ile te z kolei będą możliwe). Niby nic nie stoi na przeszkodzie, ale SimRail też musi na czymś zarabiać. Nowe trasy wydają się być oczywistym wyborem. Tylko jeżeli zrobienie 150km (Tunel-Kraków + Jekatorów-Łódź) zajmuje im półtora roku pracy...

A to nie tak właśnie miały działać wszystkie składy osobowe KAT-WAW / KRK-WAW ciągnięte przez elektrowozy? Tj wjazd na bocznicę, manewry lokomotywą i powót na stację początkową? 

Bardziej chodziło mi o EZT jeżeli by w przyszłości się pojawił jakiś FLIRT itp

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy