Jump to content
Następne podsumowanie tygodnia pojawi się 16.11.2024 | The next summary of the week will be published on 16.11.2024

Pozycje pociągów po restarcie serwera niespójne z rzeczywistością

Recommended Posts

Właśnie lecimy sobie od Wawy ja PWJ 146055 i użytkownik ROMECKY prowadzący 14145.Restart serwera rozdziela nas na wysokości Łaz Ła gdzie w Zawierciu 14145 wypuszczony był przed PWJ i OK.Widzę to realnie, że na szlak wyjeżdża 14145. ...Restart Serwera PL2(przed restartem umawiamy się że obejmujemy te same pociągi i lecimy do końca do Katowic). Po restarcie ja wchodzę na PL2 i na  146055 i.....osiągam właśnie Katowice a 14145 objąwszy ten sam pociąg14145 jest na wysokości realnej pomiędzy Łazy Łc a Dobrowa Gónicza Ząbkowice.

Serwer PL2 to ciągle światy równoległe.

I pytanie zupełnie poboczne i w zasadzie niezobowiązujące trącące w imersję:

Czy gdy jeden z Dyżurnych wcześniej podając mi przelot na Vmax a chwilę potem stoi mi na torze jako samobójca.!!!!!...ja z racji prędkości i odległości mimo hamowania nagłego i RP1 "wykonuję jego wolę" to ....zatrzymując się na szlaku i oczekując "Prokułatora" ryzykuję bana za blokowanie szlaku?(blokowanie szlaku byłoby do momentu odniesienia się "zabitego" dyżurnego, który oczywiście wraca czym prędzej na posterunek jakby nigdy nic,..na radiu/czasie na zasadzie " żartowałem" "uczę się jako dyżurny"" wydawało mi się  że mam 7 żyć"" chciałem spróbować jaka jest reakcja maszynisty na multi na egzekucję"....?

Dzisiaj było nieżle na PL2 i ekipa na poziomie imersyjnego żartu gdzie po informacji dyżurny następny puścił mnie na bok bym dyżurnego z Pilichowic zmył z czoła i dokonał oględzin."Prokułator"zamówiony był do stacji następnej bo gra wyczuła "BRAK REAKCJI" i ruszyła mnie ze szlaku. 

Edited by Piotr ET22

Z tego co zauważyłem po restarcie pociągi pojawiają się w miejscu, w którym powinny się znajdować według rozkładu. Mnie raz przerzuciło z Idzikowic do Włoszczowej bo przed restartem miałem coś ok 40 min opóźnienia, a po resecie jechałem planowo.

• Thanks 1
  • I agree 3

A czy z tymi pociągami to nie było tak, że po restarcie po prostu są na pozycjach rozkładowych, a przed restartem byliście opóźnieni?

Edited by Bazinga
  • I agree 1

6 godzin temu, Bazinga napisał(a):

A czy z tymi pociągami to nie było tak, że po restarcie po prostu są na pozycjach rozkładowych, a przed restartem byliście opóźnieni?

Było było, już zorientowałem się po czasie ,że przecież miałem opóźnienie jakieś 25 minutowe a ten czas wystarczy żeby już wjeżdżać w perony Katowic i w zasadzie no po to jest restart serwera żeby to wszystko wyczyścić . Także żadnej tu anomalii nie ma. 

22 hours ago, Piotr ET22 said:

Czy gdy jeden z Dyżurnych wcześniej podając mi przelot na Vmax a chwilę potem stoi mi na torze jako samobójca.!!!!!...ja z racji prędkości i odległości mimo hamowania nagłego i RP1 "wykonuję jego wolę" to ....zatrzymując się na szlaku i oczekując "Prokułatora" ryzykuję bana za blokowanie szlaku?(blokowanie szlaku byłoby do momentu odniesienia się "zabitego" dyżurnego, który oczywiście wraca czym prędzej na posterunek jakby nigdy nic,..na radiu/czasie na zasadzie " żartowałem" "uczę się jako dyżurny"" wydawało mi się  że mam 7 żyć"" chciałem spróbować jaka jest reakcja maszynisty na multi na egzekucję"....?

Tak gwoli wyjaśnień, to był parkour - da się wskoczyć na dach w ten sposób - ale skoro immersja weszła tak mocno to uznałem, że muszę się dostosować i skoro leżę dookoła rozczłonkowany to zgłosić się nie bardzo mam jak 🤪

Edited by dos1

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy