Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Fajny wpis na facebook wstawili deweloperzy wczoraj. Cytuj臋.聽

Zapraszamy do zapoznania si臋 z najnowszymi informacjami oraz do wzi臋cia udzia艂u w dyskusjach z reszt膮 spo艂eczno艣ci, jak r贸wnie偶 z cz艂onkami naszego Zespo艂u. To najlepsze miejsce, aby uzyska膰 pomoc w grze lub zg艂osi膰 b艂臋dy, kt贸re mogli艣cie znale藕膰 w grze!
Dzi臋kujemy za nieustanne wsparcie i do zobaczenia w przysz艂ym tygodniu na cotygodniowej aktualizacji rozwoju!

Ch臋tnie bym podyskutowa艂 z cz艂onkami zespo艂u. Na temat regulaminu gry na przyk艂ad. Albo DLC 艁贸d藕.聽 Kto艣 odpowie tutaj? Bo komentarze na facebook zablokowane. A podobno聽prawdziwa cnota krytyk si臋 nie boi.聽

a) Jak b臋dzie rozwi膮zana kwestia licencji na DLC 艁贸d藕? Kto艣 bez DLC b臋dzie m贸g艂 jecha膰 poci膮giem Wawa - 艁贸dz聽 na trasie Wawa - Jaktor贸w i zako艅czy gr臋 jak to ma teraz miejsce czy b臋dzie ogl膮da艂 sk艂ad jad膮cy z Wawy do 艁odzi przez szyb臋 nastawni Grodzisk tylko? Tak pytam w kontek艣cie graczy kt贸rzy kupili podstawk臋 gry bez DLC i maj膮 wycinane sk艂ady dost臋pne do wyboru.聽

b) To samo towar kontenery Maczki - 艁贸dz Chojny. Pojad臋 od Maczek do Idzikowic czy to mo偶e liczy膰 jako DLC do Chojny i blokada dla os贸b bez DLC . To samo Dabrowa - Zawiercie - Koluszki.聽

c) jak cz艂onkowie zespo艂u odnios膮 si臋 do moich obaw o wydajno艣膰 serwer贸w multi po pojawieniu si臋 艁odzi i Krakowa. Obecnie cz臋sto mamy skoki sk艂ad贸w po torach a nie p艂ynn膮 jazd臋. Czy serwery nie padn膮 po do艂膮czeniu Krakowa i 艁odzi do sieci po艂膮cze艅 multi.聽 Mamy obecnie 80/90 sk艂ad贸w na mapie jednoczenie. Dojd膮 nowe trasy. Obecnie przy 120/130 sk艂adach to jest pe艂na padaka serwer贸w. Czy przypadkiem nie b臋dzie ci臋膰 w po艂膮czeniach obecnych 偶eby nowe dosz艂y?聽

e) gdzie mo偶na skutecznie odwo艂a膰 si臋 od bana albo uzyska膰 informacje dlaczego si臋 go dosta艂o?聽

Z powa偶aniem:)

Pe艂en nadziei 偶e kto艣 odpisze:)聽

Edytowane 4 wrzesie艅 godz 10.40 - na razie efekt moich pyta艅 taki聽 偶e dosta艂em adnotacj臋 聽Twoja zawarto艣膰 musi zosta膰 zatwierdzona przez moderatora.聽 Bez zgody Prezesa ju偶 nic nie mog臋 napisa膰聽馃槂

Tylko edytowa膰 .

Edited by misiekczo艂gista
  • I agree 7
Posted (edited)

Ja akurat nie posiadam 偶adnych social medi贸w 馃檪聽My艣la艂em, 偶e to forum jest najlepszym miejscem do takich pyta艅 i dyskusji.

I ja mam tylko dwa pytania:

- czy na 100% w najnowszym du偶ym update b臋dzie save

- czy DLC 艁贸d藕-Warszawa i rozszerzenie na Krak贸w podstawki b臋dzie bardziej na zim臋 czy na jesie艅 tego roku, a mo偶e p贸藕niej?

Edited by adamets2
  • I agree 3
Posted (edited)

Z moich obserwacji doszed艂em do nast臋puj膮cych wniosk贸w. Komentarze na Facebooku s膮 blokowane, gdy偶 Panowie z SimRaila doskonale zdaj膮 sobie spraw臋 z tego, 偶e tam nie do ko艅ca dostan膮 poklask - za ka偶dym razem spada na ich barki krytyka (i to s艂uszna). Wizerunkowo wygl膮da to bardzo niekorzystnie, a co za tym idzie, cierpi na tym sprzeda偶, wi臋c mo偶liwo艣膰 komentowania zostaje wy艂膮czona. Jednak po chwili mo偶emy przeczyta膰 tekst kt贸ry tw贸rcy sami umie艣cili i znajduje si臋 w nim wzmianka o dyskusji z reszt膮 spo艂eczno艣ci, jak i samymi cz艂onkami zespo艂u (tutaj te偶 mo偶na by wiele o tym napisa膰, gdy偶 tw贸rcy w kilku kluczowych sprawach nabieraj膮 wody w usta). W tym momencie cz艂owiek g艂upieje i chyba nie musz臋 t艂umaczy膰 dlaczego - takiego obrotu spraw nawet cyrkiem nie mo偶na nazywa膰, gdy偶 cyrk jest o wiele bardziej powa偶n膮 "instytucj膮". (Tak swoj膮 drog膮 to blokowanie komentarzy pokazuje jasno, 偶e rzekomo defetystyczny wyd藕wi臋k naszych wypowiedzi odnosz膮cych si臋 do tw贸rc贸w i samej gry, ma chyba wi臋cej s艂uszno艣ci, ni偶 si臋 wydaje).

Je艣li chodzi o dodatki i trasy to podejrzewam, 偶e b臋dzie tak, gdy na przyk艂ad jedziemy z Warszawy do 艁odzi bez zakupionego dodatku, po prostu b臋dziemy doje偶d偶ali do pewnego momentu i scenariusz b臋dzie si臋 ko艅czy艂 z adnotacj膮, 偶e mie posiadamy tego i tego dodatku.聽

W sprawie punktu C, sam jestem ciekaw rozwi膮zania, kt贸re zaproponuj膮 tw贸rcy.聽聽

Je艣li za艣 chodzi o punkt E, to nie licz臋 na jak膮kolwiek odpowied藕, a temat by艂 poruszany tyle razy ile ziemia uprawna u s臋dziwego rolnika.

PS: Osobi艣cie nie interesuje mnie mo偶liwo艣膰 zapisywania gry w danym momencie, kiedy ogrywamy tryb jednoosobowy, jednak wiem, 偶e na t臋 opcj臋 czeka naprawd臋 sporo graczy. Niestety, na ten temat jest ca艂kowita cisza, a szkoda.

Edited by KOlorowy
  • I agree 5
Posted

Co do punktu a , my艣l臋 .偶e b臋dzie tak samo jak z DLC z bykiem czyli nie masz dlc to nie pojedziesz ale b臋dzie wida膰 na szlaku聽 z symbolem k艂贸dki

Posted

Dewelopy z SimRaila ju偶 chyba nie patrz膮 na to, jaki wizerunek maj膮. "Dzi臋kujemy za nieustanne wsparcie" ale nic z tym nie zrobimy, Szczerze, Lubi臋 ten symulator, chodzia偶 coraz mniej w niego gram, bo poprostu w k贸艂ko je偶dzenie po tych samych trasach zaczyna by膰 lekko nurz膮ce i czuj臋 si臋 "nabity w butelk臋" bo kupienie jakiegokolwiek oprogramowania w Early access jest troch臋 kredytem zaufania, 偶e to co kupujemy b臋dzie rozwijane a jeden update rocznie z obietnic膮 偶e za 3 mniesi膮ce b臋dzie to, za 6 miesi臋cy tamto a w praktyce nie ma nic, prosta rzecz jak膮 jest save na single player jest osi膮gni臋ciem nie do spe艂nienia. Odnosz臋 ( niestety) wra偶enie, 偶e dev zarobili na tych na kt贸rych mieli zarobi膰, jak zbraknie kasy na 艣wi臋ta to wypuszcz膮 DLC i bud偶et im si臋 zepnie, a my... my b臋dziemy udawa膰, 偶e kupujemy ich produkt z zadowoleniem. Jaka b臋dzie r贸偶nica mi臋dzy nami kt贸rzy kupili Early access od tych kt贸rzy kupi膮 wersj臋 finaln膮 w mo偶e 2049 roku? PR Simraila le偶y i kwiczy, wydaje mi si臋, 偶e po sprzedaniu ponad 107 tysi臋cy kopii na samym steam powinni艣my by膰 traktowani powa偶niej. Nie wiem, czy to PlayWay powoduje to, czy SimKol, ale z mojej perspektywy jako posiadacza jednoosobowej firmy powinni zainwestowa膰 w jakie艣 szkolenia z PR. Jak DLC wyjdzie w tym roku to b臋dzie (nie)sukces bo jakos qg qpiau \ stycznia 2024 w ci膮gu 1-3 miesi臋cy mia艂 ju偶 by膰 parow贸z dost臋pny, manewry, a w ci膮gu 3+ miesi臋cy DLC do Dresna ( jako艣 nawet ju偶 o tym nie s艂ycha膰) a wg moich oblicze艅 3 miesi膮ce od stycznia to jako艣 marzec wychodzi a mamy wrzesie艅. Odpowiedzi s膮 tu od nas, u偶ytkownik贸w a Dev jedynie wrzuci jaki艣 strz臋pek tygodniowych prac kt贸re nic nie wnosz膮, bo ostatni wpis nawet nie zawiera艂 jakiego艣 konkretnego Screena. Trac臋 wiar臋 w SimRail niestety bo pok艂ada艂em w nim wielkie nadzieje.

• Like 1
  • I agree 8
Posted
Godzin臋 temu, Nathaniel napisa艂(a):

Dewelopy z SimRaila ju偶 chyba nie patrz膮 na to, jaki wizerunek maj膮

Tu bym si臋 nie zgodzi艂. My艣l臋, 偶e patrz膮. Ale raczej maj膮 zwi膮zane r臋ce.

Tak czy owak, zmiany co p贸艂 roku, to absurd. Rozwijaj膮 to w tempie niewiele lepszym ni偶 darmowa Maszyna. 馃槃聽Rozumiem nowe rzeczy, ale zg艂oszone bugi powinny wchodzi膰 du偶o cz臋艣ciej. Ale pewnie niestety minimalizuj膮 nak艂ady na utrzymanie.

14 godzin temu, misiekczo艂gista napisa艂(a):

ch臋tnie bym podyskutowa艂 z cz艂onkami zespo艂u. Na temat regulaminu gry na przyk艂ad. Albo DLC 艁贸d藕.聽 Kto艣 odpowie tutaj? Bo komentarze na facebook zablokowane.

Jak to? Pisz膮 o dyskusji, ale blokuj膮 komentarze? Co艣 mi si臋 to nie widzi. A偶 musz臋 odkurzy膰 swoje konto 馃槃

Posted

Funkcjonalno艣膰 save聽powinna by膰 zaimplementowana. To nie jest kwestia czy to jest mo偶liwe, a raczej czy developerom si臋 chce.聽

Skoro dalekosi臋偶ne plany bior膮 pod uwag臋 wi臋cej po艂膮cze艅 to granie non-stop przez 4+ godzin to troch臋 absurdalne, 3 godziny ju偶 jest przegi臋ciem.聽

• Like 1
  • I agree 2
Posted
15 godzin temu, misiekczo艂gista napisa艂(a):

a) Jak b臋dzie rozwi膮zana kwestia licencji na DLC 艁贸d藕?聽

Tak jak obecne DLC: nie b臋dziesz mia艂 dost臋pu do poci膮g贸w do / z 艁odzi, ale b臋dziesz se m贸g艂 na nie popatrze膰.

Nie powinno to wp艂yn膮膰 na wydajno艣膰 serwer贸w (liczba sk艂ad贸w si臋 nie zmieni).

Posted (edited)

@PL_Andrev

Sk膮d informacje, 偶e liczba skald贸w si臋 nie zmieni? Je艣li po powi臋kszeniu mamy mia艂aby pozosta膰 ta sama liczba sk艂ad贸w, to jest jest spadek ruchu na nastawniach czyli gorzej dla dy偶urnych. Dla mechanik贸w te偶 gorzej, bo jesli liczba sk艂ad贸w zosta艂 je taka sama, to trzeba je zabrac z innych linii, 偶eby mog艂y je藕dzi膰 do 艁odzi.

Logicznym wydaje si臋, 偶e musi by膰 wi臋cej sk艂ad贸w, po powi臋kszeniu mapy, kwestia odpowiedniej wydajno艣ci serwer贸w powinna by膰 rozwi膮zana po stronie SimRaila.

Edited by zbynak
  • I agree 3
Posted
4 godziny temu, zbynak napisa艂(a):

@PL_Andrev

Sk膮d informacje, 偶e liczba skald贸w si臋 nie zmieni? Je艣li po powi臋kszeniu mamy mia艂aby pozosta膰 ta sama liczba sk艂ad贸w, to jest jest spadek ruchu na nastawniach czyli gorzej dla dy偶urnych. Dla mechanik贸w te偶 gorzej, bo jesli liczba sk艂ad贸w zosta艂 je taka sama, to trzeba je zabrac z innych linii, 偶eby mog艂y je藕dzi膰 do 艁odzi.

Logicznym wydaje si臋, 偶e musi by膰 wi臋cej sk艂ad贸w, po powi臋kszeniu mapy, kwestia odpowiedniej wydajno艣ci serwer贸w powinna by膰 rozwi膮zana po stronie SimRaila.

Faktycznie, ilo艣膰 sk艂ad贸w na serwerze powinna wzrosn膮膰 o sk艂ady na odcinku 呕yrard贸w-艁.Kaliska.聽M贸j b艂膮d.聽

• I agree 3
Posted
11 godzin temu, qbahn napisa艂(a):

Tu bym si臋 nie zgodzi艂. My艣l臋, 偶e patrz膮. Ale raczej maj膮 zwi膮zane r臋ce.

Tak czy owak, zmiany co p贸艂 roku, to absurd. Rozwijaj膮 to w tempie niewiele lepszym ni偶 darmowa Maszyna. 馃槃聽Rozumiem nowe rzeczy, ale zg艂oszone bugi powinny wchodzi膰 du偶o cz臋艣ciej. Ale pewnie niestety minimalizuj膮 nak艂ady na utrzymanie.

Jak to? Pisz膮 o dyskusji, ale blokuj膮 komentarze? Co艣 mi si臋 to nie widzi. A偶 musz臋 odkurzy膰 swoje konto 馃槃

Jak maj膮 zwi膮zane r臋ce, to kto, jak nie sami wydawcy, programi艣ci, tw贸rcy mo偶e wp艂yn膮膰 na to co si臋 dzieje w studiu? Wydaje mi si臋, 偶e ka偶de szanuj膮ce si臋 studio kt贸re wydaje czy to gr臋, czy oprogramowanie, powinno mie膰 oddelegowanego co najmniej jednego cz艂owieczka, kt贸ry od 8 do 16 przegl膮da wszelkie media, co i gdzie pisz膮 o produkcie i albo prostowa膰, albo zagrzewa膰 do dyskusji. Je艣li chodzi o kontakt i interakcje z graczami, wydaje mi si臋, 偶e Playway tutaj ogranicza ruchy bo to w ich stylu wyda膰, zapomnie膰, jak sprzeda偶 spadnie, srobi膰 DLC i znowu zapomnie膰. A jednak jak uderzyli w grup臋 ludzi kt贸rzy kolej traktuj膮 jak co艣 wi臋cej ni偶 gierk臋 to chyba przeros艂o ich wiedz臋 techniczn膮.聽

• I agree 4
Posted

Gdyby oddelegowali jednego cz艂owieka do przegl膮dania socjali na pe艂ny etat to na takie ma艂e poprawki jak np. hamulce w pendolino pewnie czekaliby艣my z 5 miesi臋cy.

Posted
14 godzin temu, Nathaniel napisa艂(a):

Wydaje mi si臋, 偶e ka偶de szanuj膮ce si臋 studio kt贸re wydaje czy to gr臋, czy oprogramowanie, powinno mie膰 oddelegowanego co najmniej jednego cz艂owieczka, kt贸ry od 8 do 16 przegl膮da wszelkie media, co i gdzie pisz膮 o produkcie i albo prostowa膰, albo zagrzewa膰 do dyskusji.

To jest raczej za ma艂e studio na takie rzeczy cho膰 za jakie艣 4000z艂 wi臋c nie maj膮tek jak na bran偶臋 IT mo偶e by mo偶na znale藕膰 tak膮 osob臋, a zyski z ochrony wizerunku ogromne. A mo偶e po prostu wiedz膮, 偶e co by nie odpisali to i tak b臋dzie 藕le. A, 偶e za wolno id膮 zmiany, a nie te, a nie to. Jednemu si臋 co艣 spodoba, innym nie i tak w ko艂o.

Zauwa偶(cie), 偶e ludzie (mo偶e wy艂膮cznie Polacy - nie wiem) s膮 o wiele bardziej skorzy do wydawania negatywnych komentarzy ni偶 pozytywnych. Kupisz co艣 na Allegro. Jak co艣 jest nie tak masz jak w banku negatywa. Jak wszystko jest idealnie mo偶e z 20% wystawi pozytywa. Tak samo w komentarzach do r贸偶nych spraw (nie chodzi mi o simRail i nawet gry) wi臋kszo艣膰 wyra偶a w necie negatywne emocje. Za to w realu to mo偶e z 5% umie spojrze膰 w twarz szefowi czy nawet w sklepie i powiedzie膰 to na co ma ochot臋. Tak to dzia艂a wi臋c osoby co艣 produkuj膮ce, odnosz膮ce sukces czy celebryci po prostu nie komentuj膮.

Tak przypuszczam - to tylko moje przypuszczenia, 偶e taki jest pow贸d wy艂膮czenia mo偶liwo艣ci komentarzy na FB czy sk膮pych odpowiedzi tutaj.

• I agree 1
Posted
1 godzin臋 temu, adamets2 napisa艂(a):

A mo偶e po prostu wiedz膮, 偶e co by nie odpisali to i tak b臋dzie 藕le.

Nie zgadzam si臋 z Tob膮. Pytania proste i konkretne.聽

a) Czy wsi膮d臋 do sk艂adu na odcinku Wawa - Jaktor贸w? TAK lub NIE聽

b) czy b臋dzie ci臋cie ilo艣ci sk艂ad贸w dost臋pnych dla graczy bez DLC聽 聽TAK czy NIE

To i tak wszystko b臋dzie jasne i klarowne w momencie premiery 艁odzi i Krakowa. To nie s膮 pytania ze nie wiadomo jak odpowiesz to jest HEJT.聽 Po co ukrywa膰 odpowiedz?聽

Wystarczy艂o napisa膰 Tak lub NIE. Podzi臋kowa艂bym za odpowiedz i nie ma tematu.聽

W dniu 3.09.2024 o 23:57, adamets2 napisa艂(a):

czy DLC 艁贸d藕-Warszawa i rozszerzenie na Krak贸w podstawki b臋dzie bardziej na zim臋 czy na jesie艅 tego roku,

Ty zada艂e艣 pytanie o premier臋 DLC. To jest ju偶 pytanie z gatunku 偶e niewa偶ne jak odpowiesz to jest 藕le. I na to pytanie nie dziwi mnie 偶e nie odpowiadaj膮. Bo to dra偶liwy temat.聽聽

Posted
18 godzin temu, Nathaniel napisa艂(a):

Jak maj膮 zwi膮zane r臋ce, to kto, jak nie sami wydawcy, programi艣ci, tw贸rcy mo偶e wp艂yn膮膰 na to co si臋 dzieje w studiu?

18 godzin temu, Nathaniel napisa艂(a):

Je艣li chodzi o kontakt i interakcje z graczami, wydaje mi si臋, 偶e Playway tutaj ogranicza ruchy bo to w ich stylu wyda膰, zapomnie膰, jak sprzeda偶 spadnie, srobi膰 DLC i znowu zapomnie膰.

Te wszystkie nasze dywagacje s膮 jak wr贸偶enie z fus贸w. Mo偶e by膰 i tak, 偶e skoro SK by艂 nastawiony na klienta korpo, to mia艂 zupe艂nie inne strategie komunikacji. Sk膮din膮d wiadomo, 偶e komunikacja z klientem masowym bywa mocno problematyczna i obci膮偶aj膮ca. Produkty te偶 s膮 inaczej skrojone. Mi臋dzy innymi dlatego cz臋sto powstaj膮 oddzielne dzia艂y dla B2C i B2B w firmach.

Ztcw. pomys艂 na SR powsta艂 w czasie pandemii, gdy klienci korpo martwili si臋 jak przetrwa膰, a masowi mieli nadmiar czasu. Wi臋c by艂o to logiczne. Teraz trendy si臋 odwr贸ci艂y i jest klops vel. mleko si臋 rozla艂o - bo SK nie zamierza przestraja膰 si臋 na rynek k. masowych. 馃槈馃槃

Posted
W dniu 5.09.2024 o 12:40, adamets2 napisa艂(a):

To jest raczej za ma艂e studio na takie rzeczy cho膰 za jakie艣 4000z艂 wi臋c nie maj膮tek jak na bran偶臋 IT mo偶e by mo偶na znale藕膰 tak膮 osob臋, a zyski z ochrony wizerunku ogromne. A mo偶e po prostu wiedz膮, 偶e co by nie odpisali to i tak b臋dzie 藕le. A, 偶e za wolno id膮 zmiany, a nie te, a nie to. Jednemu si臋 co艣 spodoba, innym nie i tak w ko艂o.

Zauwa偶(cie), 偶e ludzie (mo偶e wy艂膮cznie Polacy - nie wiem) s膮 o wiele bardziej skorzy do wydawania negatywnych komentarzy ni偶 pozytywnych. Kupisz co艣 na Allegro. Jak co艣 jest nie tak masz jak w banku negatywa. Jak wszystko jest idealnie mo偶e z 20% wystawi pozytywa. Tak samo w komentarzach do r贸偶nych spraw (nie chodzi mi o simRail i nawet gry) wi臋kszo艣膰 wyra偶a w necie negatywne emocje. Za to w realu to mo偶e z 5% umie spojrze膰 w twarz szefowi czy nawet w sklepie i powiedzie膰 to na co ma ochot臋. Tak to dzia艂a wi臋c osoby co艣 produkuj膮ce, odnosz膮ce sukces czy celebryci po prostu nie komentuj膮.

Tak przypuszczam - to tylko moje przypuszczenia, 偶e taki jest pow贸d wy艂膮czenia mo偶liwo艣ci komentarzy na FB czy sk膮pych odpowiedzi tutaj.

Mieszkam poza granicami Polski, ale nadal w granicy UE, i tak masz racj臋, polacy maj膮 tendencj臋 do narzekania, ale id膮c tropem, 偶e nie odpowiada si臋 na komentarze ludzi kt贸rzy b膮d藕 co b膮d藕 wydali hajs na produkt, i chcieliby mie膰 poczucie, 偶e nie kupili jednorazowego produktu bez wsparcia, to trzeba troch臋 zainwestowa膰 w PR. My艣l臋, 偶e jak by si臋 chcia艂o to by mo偶na by艂o znale藕膰 osob臋 kt贸ra by poprowadzi艂a social media, nie chce podawa膰 przyk艂ad贸w ( nie tylko PL) i stufia jedno czy kilkuosobowe radz膮 sobie z interakcj膮 z graczami. Zamykanie si臋 na komentarze doprowadzi, 偶e poprostu ludzie przestan膮 opisywa膰 bugi jakie s膮, a zaczn膮 krytykowa膰, 偶e dane b艂臋dy utrudniaj膮 rozgrywk臋. Nie oczekuje Update贸w co miesi膮c, ale hotfixy mog艂y by si臋 pojawia膰 na bie偶膮co, chyba, 偶e SimKol ma zamiar wydawa膰 jeden Update... przepraszam... DLC rocznie, to w tempie (t臋pie?) plany rozwoju kt贸re nam przedstawili nigdy nie dojd膮 do skutku

• I agree 3
Posted
19 godzin temu, qbahn napisa艂(a):

Te wszystkie nasze dywagacje s膮 jak wr贸偶enie z fus贸w. Mo偶e by膰 i tak, 偶e skoro SK by艂 nastawiony na klienta korpo, to mia艂 zupe艂nie inne strategie komunikacji. Sk膮din膮d wiadomo, 偶e komunikacja z klientem masowym bywa mocno problematyczna i obci膮偶aj膮ca. Produkty te偶 s膮 inaczej skrojone. Mi臋dzy innymi dlatego cz臋sto powstaj膮 oddzielne dzia艂y dla B2C i B2B w firmach.

Ztcw. pomys艂 na SR powsta艂 w czasie pandemii, gdy klienci korpo martwili si臋 jak przetrwa膰, a masowi mieli nadmiar czasu. Wi臋c by艂o to logiczne. Teraz trendy si臋 odwr贸ci艂y i jest klops vel. mleko si臋 rozla艂o - bo SK nie zamierza przestraja膰 si臋 na rynek k. masowych. 馃槈馃槃

Masz racj臋, jest to wr贸偶eniem, tylko podpijaj膮c ilo艣膰 post贸w dajemy zna膰, 偶e "my tu jeste艣my" i chcieliby艣my 偶eby nas potraktowali jak istoty 偶ywe a nie jak AI z realn膮 kart膮 kredytow膮

• I agree 1
Posted

Na Facebooku jest tylko toksyczno艣膰. Ja i moi przyjaciele jeste艣my zakochani w SIMRail. Pozdrowienia z Hiszpanii, korzystam z T艂umacza Google, przepraszam za b艂臋dy w tek艣cie.

• I disagree 1
  • Thanks 1
  • I agree 1
Posted
Godzin臋 temu, franky83 napisa艂(a):

Na Facebooku jest tylko toksyczno艣膰. Ja i moi przyjaciele jeste艣my zakochani w SIMRail. Pozdrowienia z Hiszpanii, korzystam z T艂umacza Google, przepraszam za b艂臋dy w tek艣cie.

Szanowny kolego z Hiszpanii. Od kiedy uzasadniona krytyka (albo jakakolwiek krytyka) to toksyczno艣膰?

• Like 1
  • I agree 3
Posted (edited)
Hace 1 hora, KOlorowy dijo:

Estimado colega de Espa帽a. 驴Desde cu谩ndo la cr铆tica leg铆tima (o cualquier cr铆tica) es t贸xica?

Oczywi艣cie, 偶e jest to uzasadnione. Czasami jednak m贸wi si臋, 偶e rzeczy bezsensowne bol膮 i na Facebooku cz臋sto si臋 to zdarza.

Edited by franky83
  • I disagree 1
  • I agree 1
Posted
W dniu 5.09.2024 o 15:37, misiek_131415 napisa艂(a):

a) Czy wsi膮d臋 do sk艂adu na odcinku Wawa - Jaktor贸w? TAK lub NIE聽

b) czy b臋dzie ci臋cie ilo艣ci sk艂ad贸w dost臋pnych dla graczy bez DLC聽 聽TAK czy NIE

No wcale nie jest to takie proste typu: TAK lub NIE bo prace trwaj膮 do samego ko艅ca i nie zawsze na pocz膮tku wiadomo co si臋 urodzi po drodze. Dzisiaj ci napisz膮 TAK, ale po drodze pojawi膮 si臋 jakie艣 problemy i nie b臋dzie. Albo napisz膮 ci NIE, ale po drodze oka偶e si臋, 偶e wdro偶enie danej funkcji jest proste i mo偶liwe.

Nie odnosz臋 si臋 szczeg贸艂owo akurat do tych pyta艅 tylko wszystkich mo偶liwych pyta艅.

Przyk艂adowo to co wiem: mia艂y by膰 mody z warsztatu steam i wszystko wydawa艂o si臋 pewne. Devom dzia艂a艂o bez problemu. Ale z jaki艣 nieznanych powod贸w od strony graczy nie trybi艂o jak nale偶y. W艂a艣ciwie do samego ko艅ca producenci byli pewni, 偶e to b臋dzie. I teraz dostajesz na par臋 miesi臋cy wcze艣niej odp. TAK, ale nie uda si臋.

• I agree 2
Posted
17 godzin temu, adamets2 napisa艂(a):

No wcale nie jest to takie proste typu: TAK lub NIE bo prace trwaj膮 do samego ko艅ca i nie zawsze na pocz膮tku wiadomo co si臋 urodzi po drodze.

Wydaje si臋, 偶e bazuj膮c na poprzednim DLC mimo wszystko lepiej przyj膮膰 wariant pesymistyczny.

Podpowiem tylko nie艣mia艂o, 偶e na PL2 艣wiat si臋 nie ko艅czy: na PL3, 4, 8 je藕dzi mn贸stwo sk艂ad贸w wolnych i nie trzeba wci膮偶 pyta膰 "czy b臋dzie przelot".

• Like 3
  • I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy