JoeBlack72 Posted August 29 Posted August 29 Mam takie pytanie. Generuję sobie lokomotywę, która następnie będzie wykonywała manewry, oraz generuję skład wagonów. Niestety po połączeniu lokomotywy z wagonami wszystko mi siada, tzn wygląda na to że nie działa sprężarka a przynajmniej działa niewłaściwie, potem opada pantograf którego już nie podniosę i w zasadzie nie mogę już nic zrobić. Pytanie zatem jest takie. Robię coś źle, używam złych wagonów, lokomotywy (może nie mają tej własności że mogę je podłączać), czy może coś w parametrach tych składów ? Próbowałem podglądać jak to wygląda w scenariusz od Tuco gdzie wszystko działa dobrze ale nawet skopiowanie generowania lokomotywy i składu nie działa u mnie.
JoeBlack72 Posted August 30 Author Posted August 30 Już wiem że to problem z wagonami, ale jeszcze "trwa śledztwo" o które wagony chodzi... 1
LeHack Posted August 30 Posted August 30 To daj znać jakie będą ustalenia ze śledztwa, bo też mam coś w tym stylu w planie 🙂
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted August 30 SIMRAIL Team Posted August 30 Przy łączeniu (póki co) wagony do podłączenia nie mogą być "dummy", bo to blokuje całą fizykę hamulca. W najbliższym paczu to ograniczenie będzie zniesione. 1
adisuper Posted August 30 Posted August 30 Nie chcę być niecierpliwy ale na fixy czy jakiekolwiek patche wszyscy już długo` czekają.... 1 1
Bazinga Posted August 30 Posted August 30 Powiedzieli, że hamulce w pendolino już naprawione to są naprawione, nie ma co chłopakom przypominać co 4 miesiące o wypuszczeniu na steama update z poprawkami 1
adisuper Posted August 30 Posted August 30 16 minut temu, Bazinga napisał(a): Powiedzieli, że hamulce w pendolino już naprawione to są naprawione, nie ma co chłopakom przypominać co 4 miesiące o wypuszczeniu na steama update z poprawkami No wiadomo ale mógłby już być bo trochę minęło od ostatniego
misiek_131415 Posted August 30 Posted August 30 (edited) 4 godziny temu, Królik Uszasty napisał(a): W najbliższym paczu Dożyję? Mam nadciśnienie i problemy z wątrobą.... Edited August 30 by misiekczołgista
JoeBlack72 Posted August 30 Author Posted August 30 5 godzin temu, Królik Uszasty napisał(a): Przy łączeniu (póki co) wagony do podłączenia nie mogą być "dummy", bo to blokuje całą fizykę hamulca. W najbliższym paczu to ograniczenie będzie zniesione. Właśnie do tego doprowadzało moje śledztwo. Ale coś jeszcze jest bo chyba się one z różnymi lokomotywami różnie zachowują, ale to jeszcze testuję jak znajduje czas.
Conrad Posted August 30 Posted August 30 7 godzin temu, Bazinga napisał(a): Powiedzieli, że hamulce w pendolino już naprawione to są naprawione, nie ma co chłopakom przypominać co 4 miesiące o wypuszczeniu na steama update z poprawkami Zawsze @Królik Uszasty mógł odpowiedzieć "U mnie działa 🙂 "
JoeBlack72 Posted September 17 Author Posted September 17 Założyłem nowy wątek o problemie który teraz poruszę ale jakoś nie mogę od kilku dni doczekać się na jego zatwierdzenie więc wrzucę tu bo w sumie jakoś też się to łączy. Czy ktoś wie dlaczego te wyświetlacze relacyjne (zaznaczone na zdjęciu) nie działają mi w scenariuszu, który robię ? Jaki widać po tabliczce na drzwiach rozkład jest przypisany dobrze, ale te wyświetlacze nie pokazują nic ? Czy trzeba użyć jakiejś innej komendy czy może pliku z rozkładem jakieś inne pola powinny być ?
Recommended Posts