Sebek Posted October 12 Share Posted October 12 42 minuty temu, adisuper napisał(a): Mi normalnie odhamowuje bez użycia piasecznicy natomiast do tej pory po prawidłowym ruszeniu i przejechaniu kawałek dalej ciągle zwierzęta są na szlaku i uwala scenariusz Trzeba po prostu znów zatrzymać się przed następną przeszkodą. Podczas ogrywania scenariusza musiałem zatrzymywać się 3 razy. Następnym razem nie było ani jednej przeszkody Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronr Posted October 12 Share Posted October 12 2 godziny temu, Tuco napisał(a): Co do godziny wyjazdu, to masz napisane 'z rejonu Staszic' a nie z kopalni, chodzi o semafor który masz na screenie z powiadomieniem 2.2km od siebie, czyli Staszic podg. Reszta czyli piasecznica, cylinder hamulca, patyki itp. to nie są ani błędy gry ani scenariusza, po prostu coś w niej źle robisz np. przy zmianie kabiny. Musisz ogarniać ET22 żeby wyjechać o czasie. Cieszę się, że 'ciekawe wyzwanie' 😁 Aaa to w ogóle mało realne. Trzeba perfekcyjnie wykonać wszystkie ruchy, włączenia, wyłączenia i nic nie może zawalić. Też zauważyłem, że "trzeba ogarniać ET22" i robić wszystko "w locie". 2 godziny temu, Królik Uszasty napisał(a): Ad. 1. Widać, że masz zaciągniętą rączkę hamulca pomocniczego. Ad. 2. Masz za niskie ciśnienie w przewodzie zasilającym do podniesienie pantografów. Musisz zastosować procedurę z samouczka (tj. odciąć pantografy od zbiornika głównego, napompować małą sprężarką ciśnienie, uruchomić pojazd i po napełnieniu zbiornika głównego przywrócić połączenie zbiornika głównego z pantografami). W przypadku problemów z pojazdem możesz dodatkowo skopiować zawartość zakładki Vehicle I/O (z menu pod F8) i wklejać na forum albo do pliku tekstowego. Re: Ad. 1 Ta mała wajcha od ham pomocniczego zaciągnęła się sama. Wszedłem do nieoświetlonej kabiny B (dlatego jest latarka) i zobaczyłem zaciągnięty pomocniczy. Przed chwilą podjąłem kolejną próbę przejścia i było to samo. Mimo, że byłem 3 min wcześniej w B sprawdzić tą wajchę i była na 0, to w trakcie uruchamiania znowu wystąpił problem z wysokim ciśnieniem w cylindrze, wchodzę do B i ponownie wajcha gdzieś w połowie zaciągnięta. Re: Ad. 2 Jeszcze dopatrzyłem się, że nastawnik kierunku jazdy był na 0, co również powoduje wyrzut ciśnienia z przewodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamster Cheeks Posted October 14 Share Posted October 14 Excellent and challenging scenarios. Many thanks for English versions 🙂 👍 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted October 20 Author Share Posted October 20 W dniu 14.10.2024 o 15:42, Hamster Cheeks napisał(a): Excellent and challenging scenarios. Many thanks for English versions 🙂 👍 thank you Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeroezie Posted October 25 Share Posted October 25 I was trying your scenario (the easy version to be honest). When driving, some objects appeared in the line. Fallen tree, a bunch of dear. How to you get past them? I always see them late and smash in to them, causing an accident and the scenario failing because of it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts