Dziobek9 Posted August 17 Share Posted August 17 Po paru (lub nawet parunastu) próbach udało się. Scenariusz świetny i wymagający. Większość moich nieudanych prób wynikała z pospiechu lub braku wiedzy więc technicznie bardzo dobrze napisany... 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czapus Posted August 18 Share Posted August 18 (edited) Edited August 18 by czapus 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted August 19 Share Posted August 19 Czy komuś jeszcze udało się dojechać na czas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebek Posted August 19 Share Posted August 19 Mnie udało się skończyć scenariusz. Na czas nie udało się bo miałem 2 niespodziewane zdarzenia po drodze. Grając w ten scenariusz czułem się tak samo jak podczas obowiązkowego symulatora dla maszynistów, które trzeba odbębnić raz w roku. Nigdy nie wiesz co maszynista instruktor wymyśli żeby utrudnić ci życie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted August 19 Share Posted August 19 Ja przejechałem to już kilka razy i zawsze występował incydent z drzewem. Tym razem jednak tego incydentu nie miałem, to dlatego udało się w czasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted August 20 Author Share Posted August 20 Small scenario update on first post initial freight moved under traction, slightly faster mission end in juliusz I left driving to sidetrack on Juliusz to keep it immersive, just imagine there is traction (for 2 seconds ^^) ➖➖➖➖➖ Mała aktualizacja scenariusza w pierwszym poście początkowy skład przesunięty pod trakcje, szybsze zakończenie misji w juliuszu Zostawiłem jazdę na bocznym torze na Juliuszu, aby zachować immersję, po prostu wyobraź sobie, że jest trakcja (przez 2 sekundy ^^) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech miły damianek22 Posted August 20 Share Posted August 20 Bardzo mi się podobało 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ϟChorąży_Głuśϟ Posted August 26 Share Posted August 26 Super scenariusz! Udało mi się go ukończyć za 2 razem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted August 29 Author Share Posted August 29 W dniu 20.08.2024 o 15:37, mech miły damianek22 napisał(a): Bardzo mi się podobało W dniu 26.08.2024 o 18:36, ϟChorąży_Głuśϟ napisał(a): Super scenariusz! Udało mi się go ukończyć za 2 razem. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksu_ Posted September 2 Share Posted September 2 Scenariusz bardzo fajny. Nie wiem jak ludzie nie są w stanie wyjechać na czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trzcinap81 Posted September 6 Share Posted September 6 Scenariusz bardzo fajny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted September 16 Author Share Posted September 16 (edited) Update: Dodałem do pobrania wersję z dużo mniejszą wagą i długością składu jeśli ktoś preferuje luźniejszą jazdę [Tuco_easier.zip] I've added version with a much lighter freight and length if anyone prefers a less challenge ride [Tuco_easier.zip]. Edited September 16 by Tuco Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtweeter Posted September 16 Share Posted September 16 Witam, Scenariusz jest świetny! Tuco, a jest możliwość dodania scenariusza z cięższym składem? To będzie dopiero wyzwanie 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted September 16 Author Share Posted September 16 (edited) Godzinę temu, djtweeter napisał(a): Witam, Scenariusz jest świetny! Tuco, a jest możliwość dodania scenariusza z cięższym składem? To będzie dopiero wyzwanie 😉 dzięki! cięższy przecież cały czas jest, jeżeli chodzi Ci żeby go zrobić jeszcze cięższym to jest cieńka granica wyjechania pod górkę po zdarzeniu, a w wersji cięższej jest osiągnięta. Edited September 16 by Tuco Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtweeter Posted September 16 Share Posted September 16 Tak się zmotywowałem, że nauczyłem się jak ogarniać te skrypty 😁 Zrobiłem wersję full heavy ponad 4500 t, ale w nagrodę tym razem skład prowadzimy ET25 Dragon 😉 przetestowałem cały scenariusz - działa, mały mankament to niedziałające ekrany w drugiej kabinie, ale tam jesteśmy tylko na chwilę przy cofaniu po wagony 😉 Wystarczy rozpakowany plik wkleić do folderu ...SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\Tuco\Scenarios\et22_kwk_jul Oczywiście polecam zrobić kopię oryginalnego pliku mission.lua 😉 Miłego grania! Pozdrawiam mission.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtweeter Posted September 16 Share Posted September 16 Jeszcze wersja z Wielosystemowym Traxx Cargounit 😉 ale tego scenariusza nie udało mi się skończyć 😜 Wystarczy rozpakowany plik wkleić do folderu ...SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\Tuco\Scenarios\et22_kwk_jul Oczywiście polecam zrobić kopię oryginalnego pliku mission.lua mission.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted September 17 Share Posted September 17 W dniu 14.08.2024 o 00:30, Tuco napisał(a): Modyfikacje i zmiany kodu tylko za moją zgodą. Tak tylko dla przypomnienia😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtweeter Posted September 17 Share Posted September 17 Przepraszam, nie zauważyłem tej informacji 😶 jeżeli wrzucone modyfikacje stanowią problem proszę o info - usunę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted October 9 Share Posted October 9 (edited) Do momentu zmiany kabiny szło super, i miałem wyjazd po dojeździe do końca przetaczania to się okazało że w złej kabinie manewry a jak już udało mi się ją bez problemu zmienić nie miałem podanego semafora do manewrów, dodam, że zrobiłem wszystko przed godziną 3:50 a więc przed wygaszeniem semafora wjazdowego, co robię źle? Nastawnik po zmianie mam do przodu. Już wiem co i jak, tym razem nie zdążyłem wyjechać przed 3 :50 Edited October 10 by adisuper Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted October 10 Share Posted October 10 No i pewnie to kwestia losowości ale jak to jest ze zwierzyna na drodze? jadę kawałek i mi zawsze stoi na torach i scenariusz zawalony. Po restarcie scenariusza to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronr Posted October 12 Share Posted October 12 (edited) Ciekawe wyzwanie, ale na razie widzę dwa błędy: - bez włączenia piaseczniczy nie da się odhamować składu. Nie wiem czy to wina scenariusza czy lokomotywy czy gry. - nawet jeśli uda się minąć semafor wyjazdowy przed 3:50, ale pociąg nadal wyjeżdża o tej godzinie to uwala scenariusz. 😕 Nie wiem dlaczego, przecież S1 włącza się zaraz po przejechaniu lokomotywy a nie ostatniego wagonu. Na razie mam 3 próby przejścia za sobą 🙂 Edited October 12 by ronr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronr Posted October 12 Share Posted October 12 Kolejne podejście i trafił się bug (albo niespodzianka od autora ; ) w postaci zakręconego kranu ham. pomocniczego w kabinie B. Potem: - zbugował się cylinder hamulca i nie puszczał nawet przy ciśnieniu 7 barów w przewodzie. Trzeba dodać możliwości walenia młotem w hamulce ; ) - nie dało się podnieść patyków w kabinie B (i A również) przy zmianie kierunku jazdy. Widać brak napięcia na drugim screenie. Dalej odpuściłem, bo nie było szansy wyjechać wszystkim przed deadlinem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted October 12 Author Share Posted October 12 5 minut temu, ronr napisał(a): Co do godziny wyjazdu, to masz napisane 'z rejonu Staszic' a nie z kopalni, chodzi o semafor który masz na screenie z powiadomieniem 2.2km od siebie, czyli Staszic podg. Reszta czyli piasecznica, cylinder hamulca, patyki itp. to nie są ani błędy gry ani scenariusza, po prostu coś w niej źle robisz np. przy zmianie kabiny. Musisz ogarniać ET22 żeby wyjechać o czasie. Cieszę się, że 'ciekawe wyzwanie' 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted October 12 SIMRAIL Team Share Posted October 12 Ad. 1. Widać, że masz zaciągniętą rączkę hamulca pomocniczego. Ad. 2. Masz za niskie ciśnienie w przewodzie zasilającym do podniesienie pantografów. Musisz zastosować procedurę z samouczka (tj. odciąć pantografy od zbiornika głównego, napompować małą sprężarką ciśnienie, uruchomić pojazd i po napełnieniu zbiornika głównego przywrócić połączenie zbiornika głównego z pantografami). W przypadku problemów z pojazdem możesz dodatkowo skopiować zawartość zakładki Vehicle I/O (z menu pod F8) i wklejać na forum albo do pliku tekstowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted October 12 Share Posted October 12 Godzinę temu, ronr napisał(a): Ciekawe wyzwanie, ale na razie widzę dwa błędy: - bez włączenia piaseczniczy nie da się odhamować składu. Nie wiem czy to wina scenariusza czy lokomotywy czy gry. - nawet jeśli uda się minąć semafor wyjazdowy przed 3:50, ale pociąg nadal wyjeżdża o tej godzinie to uwala scenariusz. 😕 Nie wiem dlaczego, przecież S1 włącza się zaraz po przejechaniu lokomotywy a nie ostatniego wagonu. Na razie mam 3 próby przejścia za sobą 🙂 Mi normalnie odhamowuje bez użycia piasecznicy natomiast do tej pory po prawidłowym ruszeniu i przejechaniu kawałek dalej ciągle zwierzęta są na szlaku i uwala scenariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts