misiek_131415 Posted June 1 Share Posted June 1 Po przejechaniu scenariusza pojawia nam się "ptaszek" który na liście scenariuszy pokazuje nam że już zaliczyliśmy ten scenariusz. A można go usunąć? Możecie zdradzić gdzie to szukać? W pliku AppIDs gdzie nie wiem jak go edytować?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Sui Posted June 4 SIMRAIL Team Share Posted June 4 Przejechany scenariusz jest doczepiany na podstawie GUIDa scenerii i nazwy scenariusza i nie da się pojedynczego usunąć bez deserializacji pliku. Można usunąć wszystkie statusy przez wywalenie pliku: %USERPROFILE%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail\ScenarioProgress.bin i jego backupu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_131415 Posted June 4 Author Share Posted June 4 Dziękuje za pomoc. Bo moje pytanie wzięło się z kopiowania plików scenariuszy. Skopiowałem strukturę plików z jednego scenariusza i próbuję robić sobie kolejny scenariusz. Niby nazwa folderu inna, zawartość pliku mission.lua skasowana i zmieniona. I nadal ptaszek jest. Myślałem że gdzieś kliknę i to zniknie. Ok, jeszcze raz dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Sui Posted June 4 SIMRAIL Team Share Posted June 4 Nazwę scenariusza niestety w manifeście trzeba zmienić, co w przypadku gdzie wykorzystywane są słowniki tłumaczeń w tym samym pliku wiąże się z koniecznością zmiany nazwy scenariusza i klucza tłumaczeń. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts