maurici Posted April 2 Posted April 2 (edited) Witam, Moja propozycja to wprowadzenie statusów dyżurnego ruchu. Dyżurny miałby do wyboru: "Dostępny" - Domyślny status, który aktywowałby się po wejściu na dyżurkę "Zaraz Wracam" - Po maksymalnie 60 sekundach nieaktywności w grze ustawiałby się automatycznie. Wiadomo, że każdy musi czasami iść do kuchni czy toalety, a jak ktoś nie odpowiada i nie akceptuje blokady to nie wiadomo czy to troll, czy po prostu na szybko załatwia swoje potrzeby. Przecież na mniejszych stacjach w Simrail nie ma ciągłego ruchu i czasami dyżurny może ten czas wykorzystać. Taki status lepiej aby ustawiał się automatycznie, ponieważ ręczne przestawianie może skutkować wysypem trolli, którzy niby są na ZW a tak naprawdę robią bałagan na stacji. "Kończę o godz: 00:00" ( w miejscu zer wybrać godzinę planowanego zakończenia dyżurki) - Osoba, która wie za ile mniej więcej kończy ustawiałaby taki status aby poinformować chętnych na przejęcie nastawni. Ewentualnie gra mogłaby automatycznie rozłączać dyżurnego o danej godzinie. Np. Gracz A ustawił status "Kończę o godz: 12:15" - wybija podana godzina i rozłącza go z serwerem, ponieważ upłynął wyznaczony przez niego czas. Pomysł wzięty oczywiście z innego symulatora, ale chyba każdy chciałby wiedzieć, czy będzie mógł wejść na swoją ulubioną nastawnię. Obecnie wygląda to tak, że w losowych momentach pojawia się nastawnia w menu, gdy dyżurny wyjdzie oraz nie wiadomo kiedy jakaś zajęta nastawnia się zwolni. Oczywiście mój pomysł wymaga przebudowania menu w miejscu gdzie wybieramy dyżurkę - tam trzeba by było oddzielić wolne dyżurki od tych zajętych, a w tych drugich pojawiałyby się omawiane przeze mnie statusy dyżurnych. Wyjątkiem jest status "Zaraz Wracam", ponieważ on mógłby pojawić się już w samej grze aby inni dyżurni wiedzieli, że sąsiad musiał na szybko odejść od komputera. Być może jakieś podświetlenie na żółto pod nazwą posterunku? Dajcie znać co o tym myślicie. Edited April 6 by maurici 4 3
Martin Looter King Posted April 12 Posted April 12 Wszystkie sugestie jak najbardziej na + oprócz ostatniej jak dla mnie wpisywanie i rozłączanie o godzinie której wpisywaliśmy byłoby w niektórych momentach irytujące 🙂
Falan Posted April 15 Posted April 15 Nawet na najbardziej "wymajających" dyżurkach, rozkład jazdy pozwala na chwilę, by załatwić jakąś szybką potrzebę. Zamiast polować na swoją ulubioną dyżurkę czy skład, zmień myślenie na takie: 'dzisiaj dostałem przydział tutaj' i działaj na dyżurce, która nawet niezbyt Ci odpowiada. Nie aktywni dyżurni to ostatnio plaga, niektórzy mają naprawdę zbyt egoistyczne i nie nadają się do gry w multi. 1 3
Recommended Posts