Quentis Posted February 1 Share Posted February 1 W dniu dzisiejszym prowadząc (opóźniony, co prawda) MHE 54277, wyjeżdżając ze stacji Sosnowiec Południowy w kierunku R52, a dalej na szlak w kierunku Szopienic Południowych, zostałem przez bota (Sosnowca Głównego) wstrzymany na wjeździe w kierunku szlaku docelowego i zostałem przez bota dodatkowo opóźniony, gdyż On, w tym czasie wolał przyjąć pociąg 40158, który ma bodajże kategorię ROJ lub RPJ. Niemniej jednak opóźniony pociąg klasy MHE, bądź MPE winien mieć pierwszeństwo mimo swojego opóźnienia. Z tego co wiem, jest to pociąg wyższej kategorii, jednak jeśli się mylę, to proszę mnie z błędu wyprowadzić. Niemniej jednak, nie raz zdarza się, że na dyżurce, gdzie sąsiedni posterunek okupuje bot, lubi on wysłać pociąg z niższym priorytetem, nie bacząc na ewentualne opóźnienia, czy przyspieszenia w rozkładzie jazdy. SimRail_log_2024-02-01_01-56-12.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted February 1 SIMRAIL Team Share Posted February 1 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumps Posted February 1 Share Posted February 1 (edited) 6 godzin temu, Quentis napisał(a): On, w tym czasie wolał przyjąć pociąg 40158, który ma bodajże kategorię ROJ lub RPJ. Niemniej jednak opóźniony pociąg klasy MHE, bądź MPE winien mieć pierwszeństwo mimo swojego opóźnienia. Z tego co wiem, jest to pociąg wyższej kategorii, jednak jeśli się mylę, to proszę mnie z błędu wyprowadzić. A więc wyprowadzam 🙂 Cytat "Ustala się następujące stopnie pierwszeństwa pociągów: 1) pasażerskie ekspresowe (EC, EN, EI) i międzynarodowe (MM, RM), 2) pasażerskie międzywojewódzkie i wojewódzkie dowożące do pracy, tzn. z przyjazdem do wskazanej stacji docelowej lub innej stacji wskazanej przez przewoźnika na drodze przejazdu pociągu w godzinach 05:30 – 08:30 oraz odwożące z pracy, tzn. pociągi odjeżdżające ze stacji początkowej lub innej wskazanej przez przewoźnika na drodze przejazdu pociągu w godzinach 14:30 – 17:30, 3) pozostałe pasażerskie międzywojewódzkie i wojewódzkie [...]" źródło: Ir-1 Pociągi MHE/MPE to pociągi międzywojewódzkie mają więc taki sam priorytet co wojewódzkie ROJ/RPJ. Co więcej, w tym przypadku osobowy najprawdopodobniej miał wyższy priorytet ze względu na bycie "dowożącym do pracy". Edited February 1 by jumps 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts