adamets2 Posted January 14 Share Posted January 14 Panowie i Panie jakie macie uwagi odnośnie najnowszej RoadMap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted January 14 Author Share Posted January 14 (edited) Ja osobiście najbardziej cieszę się z: - save - trasy Tunel - Kraków - DLC Łódź - Warszawa Obawiam się najbardziej jak w praktyce wyjdzie: - manewrowanie Niepokoi mnie: - brak poprawy obsługi padów/info o usunięciu celowniczka Co do II etapu zaplanowanego na ponad 3 miesiące Najbardziej cieszę się z: - DLC Zgorzelec - Drezno (mała sugestia, żeby i tu zrobić lata 80te z granicą pełną umundurowanych żołnierzy) - edytora Nie zachwyca: - amerykańska trasa (ale rozumiem dlaczego jest) Co do przyszłości to chciałbym oczywiście więcej polskich tras: do Wrocławia, w ramach Pomorza np. Malbork - Hel, w góry Kraków - Zakopane. Marzą mi się trasy z krajów egzotycznych jak Indie, Ameryka Płd, ale wiem, że to raczej nigdy nie nastąpi 😞 No i poruszane przeze mnie w innym temacie scenerie z dodanym ruchem Ai: autobusów, tramwajów, pieszych,lepsze budynki nocne, zwierzęta na peronach i dzikie wpadające na tory. Co do pociągów mnie osobiście w zupełności wystarczą te co są, ale zdaję sobie sprawę z tego, że wielu graczy oczekuje nowych pociągów. Edited January 14 by adamets2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted January 15 Author Share Posted January 15 @GoppelPL lub inne osoby z zespołu (jeśli to nie tajemnica), a może sami forumowicze - jak dokładnie będzie wyglądał w grze system ETCS? Poczytałem teraz trochę o tym systemie, ale oczywiście nie mam pojęcia 🙂 Czy dobrze rozumiem, że jak się ktoś nie zatrzyma przed czerwonym to pociąg automatycznie sam się zatrzyma? Czy będą jakieś dodatkowe informacje na monitorze? Jak to ma funkcjonować - i czy do wszystkich pociągów czy tylko Pendolino - jako kolej szybkiej prędkości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogaleqq Posted January 15 Share Posted January 15 Fajnym filmem, który jakoś rozjaśnia czym jest ten cały system ETCS jest film 850kn, w którym to objaśnia on go podczas jazdy właśnie pod nadzorem tego systemu. Co do taboru, jedynym taborem aktualnie w Simrailu, który posiada ten system jest pendolino i dragon. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumps Posted January 15 Share Posted January 15 2 godziny temu, adamets2 napisał(a): @GoppelPL lub inne osoby z zespołu (jeśli to nie tajemnica), a może sami forumowicze - jak dokładnie będzie wyglądał w grze system ETCS? Poczytałem teraz trochę o tym systemie, ale oczywiście nie mam pojęcia 🙂 Czy dobrze rozumiem, że jak się ktoś nie zatrzyma przed czerwonym to pociąg automatycznie sam się zatrzyma? Czy będą jakieś dodatkowe informacje na monitorze? Jak to ma funkcjonować - i czy do wszystkich pociągów czy tylko Pendolino - jako kolej szybkiej prędkości? Edytując jedną linijkę w plikach można sobie samemu włączyć wczesną wersję i zobaczyć. Są też filmy na YT. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted January 16 Author Share Posted January 16 A tu artykuł dotyczący zapowiadanych zmian. Przy okazji podano zysk netto ze sprzedaży: https://www.gry-online.pl/newsroom/planowane-nowosci-w-simrail-deweloper-odniosl-sie-do-najwiekszego/z127eb1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yardie Posted January 17 Share Posted January 17 Witam tak super aktualizacja szczególnie że będzie Kraków połączony z Miechowem ale lepiej by to wyglądało jak by zrobili jeszcze od Sędziszowa do Kielc w sumie nie dużo już tam brakuje kilka stacji a by była całkiem fajna długa trasa Kielce - Katowice -Kraków -Kielce:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamets2 Posted January 17 Author Share Posted January 17 Nie do końca rozumiem jak ma wyglądać pogoda w tych nowych trybach? Czy w edytorze będzie można zapisać pogodę dynamiczną czy tylko stałą dla danego scenariusza? Czy Twórcy może planują dodanie rozkładów jazdy z dynamiczną pogodą jak w TSW4 czy tylko edytor scenariuszy? Nie ukrywam, że dynamiczna pogoda to jest jedna z fajniejszych rzeczy w grach tego typu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted January 18 Share Posted January 18 (edited) W dniu 17.01.2024 o 12:41, yardie napisał(a): Witam tak super aktualizacja szczególnie że będzie Kraków połączony z Miechowem ale lepiej by to wyglądało jak by zrobili jeszcze od Sędziszowa do Kielc w sumie nie dużo już tam brakuje kilka stacji a by była całkiem fajna długa trasa Kielce - Katowice -Kraków -Kielce:) No tak można mnożyć. Fajne trasy to np. Kraków - Zakopane. W wersji absolutne minimum Kraków - Wieliczka. W końcu to też obiekt na liście Unesco. 🙂 Ale do tego kolejne DLC - trasa podziemna 😉 https://www.kopalnia.pl/kopalnia-wiedzy/historia-transportu-podziemna-kolej-w-wieliczce-kiedys-i-dzis-5wyp#paragraf-1 I tym samym, połączeniu uległy by 2 tytuły SimKol 😄 Edited January 18 by qbahn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts