xDrakoPLx Posted January 10 Share Posted January 10 (edited) mam pytanie odnośnie Traxx-a dwa razy mi się zdarzyło że nie mogłem ruszyć, tak jakby pantograf by nie działał, mocy nie można było nadać, widziałem coś na tym forum że wagony mogą się odłączyć czy coś takiego, jeśli ktoś wie jak naprawić taką sytuacje dajcie znać co i jak, tego zegara odluźnić nie mogłem co jest w prawym górnym rogu a on powinien być na zero żeby ruszyć. Edited January 10 by xDrakoPLx Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted January 11 SIMRAIL Team Share Posted January 11 Taki błąd pojawia się po kilkukrotnej aktywacji i dezaktywacji bota przez gracza - ciśnienie w cylindrach hamulcowych nigdy nie powinno osiągnąć tak wysokiej wartości. Jest to znany nam błąd, trudny do odtworzenia w warunkach testowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stary_ortalion Posted January 25 Share Posted January 25 (edited) Za kranem hamulca jest taka dźwigienka do odluźniacza, ma 2 pozycje, górną i dolną - jeśli luzowanie samym kranem nie działa, spróbuj przestawić tę dźwigienkę kilkakrotnie w górę i w dół w obie skrajne pozycje, przysłuchując się odgłosom napełniania i obserwując ciśnienie w cyl. (mając kran ustawiony w pozycję jazda albo luzowanie, tam gdzie się samo zatrzyma po zwolnieniu z pozycji napełnania dużym przekrojem) (czasami faktycznie się nie da bez wyjścia i wejścia) (na marginesie zaznaczę - ta dźwigienka ma podpiętą tylko 1 pozycję pod klawisz (num .), a żeby skutecznie odluźnić, trzeba użyć raz 1 raz 2 pozycji tej dźwigienki, a także napełniania dużym przekrojem za pomocą kranu, na zmianę) (mnie się kiedyś udało odluźnić dość beznadziejnie zahamowany skład w ten sposób ale nie pamiętam czy aż tak jak ten) Edited January 25 by stary_ortalion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaczy Posted January 25 Share Posted January 25 W dniu 11.01.2024 o 05:47, GoppelPL napisał(a): Taki błąd pojawia się po kilkukrotnej aktywacji i dezaktywacji bota przez gracza - ciśnienie w cylindrach hamulcowych nigdy nie powinno osiągnąć tak wysokiej wartości. Jest to znany nam błąd, trudny do odtworzenia w warunkach testowych. Sprobujcie zalaczyc to tuz przed semaforem, doslownie 3-5 metrow przed. Kiedys za kazdym razem sie przebijal, po aktualizacji listopadowej to juz rzadki widok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts