Krissos Posted December 9, 2023 Share Posted December 9, 2023 (edited) Witam, zauważyłem pewną niedogodność, mianowicie po zatrzymaniu Traxxem na stacji pociągiem pasażerskim, ciśnienie na hamulcach spada bardzo powoli i trzeba przez pewien czas trzymać wciśnięty odluźniacz, żeby ruszyć o czasie. Gdy się puści odluźniacz, ciśnienie na mierniku znowu wraca do pewnej wartości, spada powoli a moc jest odcinana. W EU07 działa to normalnie, tzn użycie odluźniacza powoduje spadek ciśnienia na stałe i można normalnie ruszyć. Nie wiem czy tak było przed updatem, gdyż ostatnio nim jeździłem przy okazji prologu, jednak chyba wtedy tak nie było. Czy można z tym coś zrobić? Pozdrawiam Krzychu Edited December 9, 2023 by Krissos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted December 10, 2023 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2023 Tak działa hamulec Traxxa w rzeczywistości, ewentualnie możesz zobaczyć jaką masz nastawę hamulca - dla pociągu pasażerskiego powinno to być R, a lokomotywa czasem spawnuje się z nastawą towarową G. Odluźniacz w EU07 luzuje tylko hamulce lokomotywy, a wagony nadal luzują stopniowo - jeśli ruszasz od razu po użyciu odluźniacza, możesz rozerwać sprzęg pomiędzy lokomotywą a pierwszym wagonem. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted December 10, 2023 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krissos Posted December 10, 2023 Author Share Posted December 10, 2023 Dziękuję, faktycznie nastawa hamulca była domyślnie ustawiona na G, po przestawieniu na R działa już dużo szybciej. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
stary_ortalion Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 (edited) Wajcha odluźniacza w traxie ma 3 pozycje, myszą się bardzo szybko operuje. Edited December 11, 2023 by stary_ortalion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts