RobertF Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Klawisz NUM 3 (hamowanie)działa w sposób bardzo zły...Nie da się zacząć hamowania naciskając klawisz w sposób lekki.W trakcie takiego naciskania hamulec w ogóle nie reaguje.Dopiero mocne wciskanie powoduje rozpoczęcie hamowania na 29-31%,natomiast kolejne,znów mocne wciśnięcie klawisza(bo lekko nic nie daje),powoduje od razu przeskok na 100% hamowania elektrodynamicznego.Dodam że ów problem pojawił się po aktualizacji gry.Próbowałem przypisać klawisz hamowania do innej klawiatury ale problem cały czas jest.W pojazdach serii EU i EP wszystko działa bez zarzutu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlaski Maniek Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 O, a myślałem, że to u mnie coś nie halo z tym hamulcem. Dokładnie tak samo działa. Lekkie naciśnięcie, czy nawet jednokrotne naciśnięcie nie przynosi efektu. Dopiero przytrzymanie rozpoczyna hamowanie z siłą dużo większą niż potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaczy Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 taki gamehack - nacisnij num3 3 razy zamiast go nacisnac i trzymac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertF Posted December 4, 2023 Author Share Posted December 4, 2023 Nic nie daje nawet kilkukrotne naciskanie num 3.Przed aktualizacją wszystko działało super.Mam nadzieje że Twórcy sprawdzą ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Murphy Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Już to zgłaszałem zaraz po aktualizacji. I trochę mnie wkurza, że to jest wciąż zwalone gdy jednocześnie czytam, że zostało naprawione generowanie kałuż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbahn Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 3 godziny temu, Frank Murphy napisał(a): Już to zgłaszałem zaraz po aktualizacji. I trochę mnie wkurza, że to jest wciąż zwalone gdy jednocześnie czytam, że zostało naprawione generowanie kałuż. pewnie mniej zawalony robotą był specjalista od FX, niż od pojazdów. 😉 Swoją drogą w taborze pojawiło się 6 poprawek. Nie wiem czy bardzo istotnych, ale lepszy rydz niż nic. Ja podchodzę do tego z uśmiechem. 🙂 Tak lżej iść przez życie SimRailowe 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Murphy Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 6 godzin temu, qbahn napisał(a): pewnie mniej zawalony robotą był specjalista od FX, niż od pojazdów. 😉 Pewnie masz rację 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts