Pitoras Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Krótki, ok. 30min scenariusz na ED250 na odcinku Włoszczowa Północ - Kozłów. W Starzynach wjeżdżamy na tor lewy z uwagi na defekt EN57 na szlaku. Dodany też jest ruch AI, który jest zoptymalizowany, by jak najmniej zasobów pożerało. A jak ktoś wie, jak sobie uruchomić ETCS, to przeleci przez wszystkie poziomy i ciekawe sytuacje 🙂. Radia nie używamy (nie umiałem triggerów zrobić na wywołania), przebiegi ustawiają się automatycznie. Miłej jazdy :D 1_ETCS_WloszczowaPitoras.zip 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m61 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWag64 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Same scenario translated in French 11_ETCS_WloszczowaPolnoc.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubbles Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Gdzie wrzucić plik ze scenerią? Wrzucam plik do ...\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries i sceneria nie pokazuje mi się na liście w samej grze. Chyba że coś źle robię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m61 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m61 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Z FB " Bartek Kowalski Najbardziej zasłużony członek " " Wchodzicie w katalog C:\Users\NAZWAUZYTKOWNIKA\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail lub start->uruchom->"C:\Users\%USERNAME%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail" 2. Robicie KOPIĘ pliku settings.conf 3. Otwieracie plik settings.conf i zmieniacie w nim podane wartości: RBC_Number=0 RBC_ID=123456 4. Zmiana ta ZABLOKUJE Wam możliwość jazdy w trybie multiplayer, aby znów w niego zagrać należy przywrócic oryginalny plik settings.conf 5. Na tę chwilę DMI działa tylko w Pendolino oraz nie obsługuje możliwości zapauzowania rozgrywki. 6. ETCS jest testowo uruchomiony na odcinkach Zawiercie-Włoszczowa Płn. (lvl2) oraz Idzikowice-Grodzisk (lvl1). " Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWag64 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 1 hour ago, Bubbles said: Gdzie wrzucić plik ze scenerią? Wrzucam plik do ...\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries i sceneria nie pokazuje mi się na liście w samej grze. Chyba że coś źle robię. Under "Sceneries", you must continue to "1_KatowiceWarszawa", then to "Scenarios", and you put the zip in it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m61 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 (edited) W Psarach w scenariuszu Katowice-Warszawa dostaje komunikat na sygnale zastępczym " przekroczono EoA lub Loa " i koniec nauki ;-( Edited December 4, 2023 by m61 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitoras Posted December 4, 2023 Author Share Posted December 4, 2023 6 godzin temu, m61 napisał(a): W Psarach w scenariuszu Katowice-Warszawa dostaje komunikat na sygnale zastępczym " przekroczono EoA lub Loa " i koniec nauki ;-( Twoja odpowiedź dot. innego scenariusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivers2137 Posted January 25 Share Posted January 25 W dniu 1.12.2023 o 23:43, Pitoras napisał(a): Krótki, ok. 30min scenariusz na ED250 na odcinku Włoszczowa Północ - Kozłów. W Starzynach wjeżdżamy na tor lewy z uwagi na defekt EN57 na szlaku. Dodany też jest ruch AI, który jest zoptymalizowany, by jak najmniej zasobów pożerało. A jak ktoś wie, jak sobie uruchomić ETCS, to przeleci przez wszystkie poziomy i ciekawe sytuacje 🙂. Radia nie używamy (nie umiałem triggerów zrobić na wywołania), przebiegi ustawiają się automatycznie. Miłej jazdy :D 1_ETCS_WloszczowaPitoras.zip 4.08 MB · 210 pobrań Niestety, ETCS mi nie działa, już 5 razy co najmniej próbowałem. Ktoś tu podpiął wideo z tuto. Robię tak samo i mi nie działa 😞 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_dem Posted January 26 Share Posted January 26 W dniu 4.12.2023 o 12:03, m61 napisał(a): Z FB " Bartek Kowalski Najbardziej zasłużony członek " " Wchodzicie w katalog C:\Users\NAZWAUZYTKOWNIKA\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail lub start->uruchom->"C:\Users\%USERNAME%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail" 2. Robicie KOPIĘ pliku settings.conf 3. Otwieracie plik settings.conf i zmieniacie w nim podane wartości: RBC_Number=0 RBC_ID=123456 4. Zmiana ta ZABLOKUJE Wam możliwość jazdy w trybie multiplayer, aby znów w niego zagrać należy przywrócic oryginalny plik settings.conf 5. Na tę chwilę DMI działa tylko w Pendolino oraz nie obsługuje możliwości zapauzowania rozgrywki. 6. ETCS jest testowo uruchomiony na odcinkach Zawiercie-Włoszczowa Płn. (lvl2) oraz Idzikowice-Grodzisk (lvl1). " @olivers2137 Musisz zmienić wartości w pliku settings.conf tak jak w powyższym cytacie. Działa tylko na singlu, jeśli chcesz przejść na multi to musisz te wartości przywrócić do oryginalnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KevsterW34 Posted April 28 Share Posted April 28 This scenario crashes on loading 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts