Pitoras Posted December 1, 2023 Posted December 1, 2023 Krótki, ok. 30min scenariusz na ED250 na odcinku Włoszczowa Północ - Kozłów. W Starzynach wjeżdżamy na tor lewy z uwagi na defekt EN57 na szlaku. Dodany też jest ruch AI, który jest zoptymalizowany, by jak najmniej zasobów pożerało. A jak ktoś wie, jak sobie uruchomić ETCS, to przeleci przez wszystkie poziomy i ciekawe sytuacje 🙂. Radia nie używamy (nie umiałem triggerów zrobić na wywołania), przebiegi ustawiają się automatycznie. Miłej jazdy :D 1_ETCS_WloszczowaPitoras.zip 9
RWag64 Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 Same scenario translated in French 11_ETCS_WloszczowaPolnoc.zip
Bubbles Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 Gdzie wrzucić plik ze scenerią? Wrzucam plik do ...\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries i sceneria nie pokazuje mi się na liście w samej grze. Chyba że coś źle robię.
m61 Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 Z FB " Bartek Kowalski Najbardziej zasłużony członek " " Wchodzicie w katalog C:\Users\NAZWAUZYTKOWNIKA\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail lub start->uruchom->"C:\Users\%USERNAME%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail" 2. Robicie KOPIĘ pliku settings.conf 3. Otwieracie plik settings.conf i zmieniacie w nim podane wartości: RBC_Number=0 RBC_ID=123456 4. Zmiana ta ZABLOKUJE Wam możliwość jazdy w trybie multiplayer, aby znów w niego zagrać należy przywrócic oryginalny plik settings.conf 5. Na tę chwilę DMI działa tylko w Pendolino oraz nie obsługuje możliwości zapauzowania rozgrywki. 6. ETCS jest testowo uruchomiony na odcinkach Zawiercie-Włoszczowa Płn. (lvl2) oraz Idzikowice-Grodzisk (lvl1). "
RWag64 Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 1 hour ago, Bubbles said: Gdzie wrzucić plik ze scenerią? Wrzucam plik do ...\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries i sceneria nie pokazuje mi się na liście w samej grze. Chyba że coś źle robię. Under "Sceneries", you must continue to "1_KatowiceWarszawa", then to "Scenarios", and you put the zip in it.
m61 Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 (edited) W Psarach w scenariuszu Katowice-Warszawa dostaje komunikat na sygnale zastępczym " przekroczono EoA lub Loa " i koniec nauki ;-( Edited December 4, 2023 by m61
Pitoras Posted December 4, 2023 Author Posted December 4, 2023 6 godzin temu, m61 napisał(a): W Psarach w scenariuszu Katowice-Warszawa dostaje komunikat na sygnale zastępczym " przekroczono EoA lub Loa " i koniec nauki ;-( Twoja odpowiedź dot. innego scenariusza.
olivers2137 Posted January 25 Posted January 25 W dniu 1.12.2023 o 23:43, Pitoras napisał(a): Krótki, ok. 30min scenariusz na ED250 na odcinku Włoszczowa Północ - Kozłów. W Starzynach wjeżdżamy na tor lewy z uwagi na defekt EN57 na szlaku. Dodany też jest ruch AI, który jest zoptymalizowany, by jak najmniej zasobów pożerało. A jak ktoś wie, jak sobie uruchomić ETCS, to przeleci przez wszystkie poziomy i ciekawe sytuacje 🙂. Radia nie używamy (nie umiałem triggerów zrobić na wywołania), przebiegi ustawiają się automatycznie. Miłej jazdy :D 1_ETCS_WloszczowaPitoras.zip 4.08 MB · 210 pobrań Niestety, ETCS mi nie działa, już 5 razy co najmniej próbowałem. Ktoś tu podpiął wideo z tuto. Robię tak samo i mi nie działa 😞
bart_dem Posted January 26 Posted January 26 W dniu 4.12.2023 o 12:03, m61 napisał(a): Z FB " Bartek Kowalski Najbardziej zasłużony członek " " Wchodzicie w katalog C:\Users\NAZWAUZYTKOWNIKA\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail lub start->uruchom->"C:\Users\%USERNAME%\AppData\LocalLow\SimKol\SimRail" 2. Robicie KOPIĘ pliku settings.conf 3. Otwieracie plik settings.conf i zmieniacie w nim podane wartości: RBC_Number=0 RBC_ID=123456 4. Zmiana ta ZABLOKUJE Wam możliwość jazdy w trybie multiplayer, aby znów w niego zagrać należy przywrócic oryginalny plik settings.conf 5. Na tę chwilę DMI działa tylko w Pendolino oraz nie obsługuje możliwości zapauzowania rozgrywki. 6. ETCS jest testowo uruchomiony na odcinkach Zawiercie-Włoszczowa Płn. (lvl2) oraz Idzikowice-Grodzisk (lvl1). " @olivers2137 Musisz zmienić wartości w pliku settings.conf tak jak w powyższym cytacie. Działa tylko na singlu, jeśli chcesz przejść na multi to musisz te wartości przywrócić do oryginalnych.
Recommended Posts