Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Jak zapewne wiecie, po update'cie zresetowało mi konfigurację. Nagle zaczęło mi wyświetlać prędkości w milach itp. Zapewne poszła też konfiguracja klawiszy - ja na szczęście nic nie zmieniałem (no i wreszcie hamulec działa bez NumLock-a!), ale inni mogli mieć gorzej.

Ale nie chodzi tylko o klawisze - chciałbym z góry ostrzec, że przy kolejnym update'cie może być dużo gorzej: potencjalnie mogą się skasować odhaczone plansze, które się przechodziło wiele, wiele godzin łącznie. Po czymś takim to człowieka może szlag jasny trafić, serio. Postarajcie się już teraz i pomyślcie o tym zawczasu. Migracja konfiguracji to nie jest taka trudna rzecz, moim zdaniem do zrobienia w godzinkę czasu, a zaoszczędzicie sobie tonę hejtów po następnej aktualizacji (w dodatku teraz zdaje się można dużo więcej klawiszy ustawić, czyli stracić). A przecież wystarczy tylko wczytać starą konfigurację po staremu, przepisać do nowej i zapisać po nowemu (kod wczytywania po staremu macie i tak już zrobiony, wystarczy go tylko nie skasować). Naprawdę nie chciałbym stracić wszystkich moich postępów następnym razem.. Z góry dziękuję! (Doceńcie, że piszę o tym PRZED, a nie PO fakcie!)

Druga sugestia przy okazji, to żeby NIE dostosowywać jednostek do kraju gracza, tylko do kraju, w którym jedziesz pociągiem. Po kiego grzyba komu wyświetlanie w milach jeżeli wszystkie znaki są w kilometrach, lub na odwrót? W TSW też tak jest, raz mam w milach, raz w kilometrach, w zależnośoci czy jadę w Ameryce/UK, czy np. w Niemczech. Tzn. tam zdaje się jest do wyboru trzecia opcja "Auto", która tak właśnie działa i którą mam wybraną. Bo tak jak kompletnie nie uznaję mil i stóp, tak przykładowo nie chciałbym mieć wyświetlane w kilometrach jadąc w USA, gdzie zarówno wszystkie znaki jak i prędkościomierze analogowe i wyświetlacze cyfrowe w pociągach pokazują ograniczenia w milach na godzinę. Nie mam kalkulatora w głowie - już wolę mieć jednostki, których nie czuję (ale widzę jak szybko topnieją w liczbach), niż musieć szybko dzielić przez 1.6 w pamięci żeby dobrze zareagować.

Pozdrawiam!

Edited by PeVoo
  • I agree 2
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy