Jump to content
Następne podsumowanie tygodnia pojawi się 16.11.2024 | The next summary of the week will be published on 16.11.2024

Jak zapobiec wkurzeniu połowy graczy przy następnym update'cie...

Recommended Posts

Witam,

Jak zapewne wiecie, po update'cie zresetowało mi konfigurację. Nagle zaczęło mi wyświetlać prędkości w milach itp. Zapewne poszła też konfiguracja klawiszy - ja na szczęście nic nie zmieniałem (no i wreszcie hamulec działa bez NumLock-a!), ale inni mogli mieć gorzej.

Ale nie chodzi tylko o klawisze - chciałbym z góry ostrzec, że przy kolejnym update'cie może być dużo gorzej: potencjalnie mogą się skasować odhaczone plansze, które się przechodziło wiele, wiele godzin łącznie. Po czymś takim to człowieka może szlag jasny trafić, serio. Postarajcie się już teraz i pomyślcie o tym zawczasu. Migracja konfiguracji to nie jest taka trudna rzecz, moim zdaniem do zrobienia w godzinkę czasu, a zaoszczędzicie sobie tonę hejtów po następnej aktualizacji (w dodatku teraz zdaje się można dużo więcej klawiszy ustawić, czyli stracić). A przecież wystarczy tylko wczytać starą konfigurację po staremu, przepisać do nowej i zapisać po nowemu (kod wczytywania po staremu macie i tak już zrobiony, wystarczy go tylko nie skasować). Naprawdę nie chciałbym stracić wszystkich moich postępów następnym razem.. Z góry dziękuję! (Doceńcie, że piszę o tym PRZED, a nie PO fakcie!)

Druga sugestia przy okazji, to żeby NIE dostosowywać jednostek do kraju gracza, tylko do kraju, w którym jedziesz pociągiem. Po kiego grzyba komu wyświetlanie w milach jeżeli wszystkie znaki są w kilometrach, lub na odwrót? W TSW też tak jest, raz mam w milach, raz w kilometrach, w zależnośoci czy jadę w Ameryce/UK, czy np. w Niemczech. Tzn. tam zdaje się jest do wyboru trzecia opcja "Auto", która tak właśnie działa i którą mam wybraną. Bo tak jak kompletnie nie uznaję mil i stóp, tak przykładowo nie chciałbym mieć wyświetlane w kilometrach jadąc w USA, gdzie zarówno wszystkie znaki jak i prędkościomierze analogowe i wyświetlacze cyfrowe w pociągach pokazują ograniczenia w milach na godzinę. Nie mam kalkulatora w głowie - już wolę mieć jednostki, których nie czuję (ale widzę jak szybko topnieją w liczbach), niż musieć szybko dzielić przez 1.6 w pamięci żeby dobrze zareagować.

Pozdrawiam!

Edited by PeVoo
  • I agree 2

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy