KOlorowy Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 Kiedy wstajemy na przykład z fotela maszynisty i chcemy przejść do części pasażerskiej to w momencie otwierania drzwi, wystarczy nacisnąć F1. Animacja przechodzenia przerywana jest natychmiastowo i znajdujemy się już po drugiej stronie drzwi (tyczy się to samo przy wyjściu z pociągu. Sprawdzałem na EN57) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted November 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted November 24, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #2870 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #2870 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Sui Posted November 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted November 24, 2023 14 hours ago, KOlorowy said: Kiedy wstajemy na przykład z fotela maszynisty i chcemy przejść do części pasażerskiej to w momencie otwierania drzwi, wystarczy nacisnąć F1. Animacja przechodzenia przerywana jest natychmiastowo i znajdujemy się już po drugiej stronie drzwi (tyczy się to samo przy wyjściu z pociągu. Sprawdzałem na EN57) Nie wiem czy dobrze rozumiem. Przerywanie animacji powinno działać poprzez naciśnięcie dowolnego klawisza na klawiaturze podczas animacji wchodzenia/wychodzenia/przechodzenia i wstawiania/siadania. Czy występuje jakiś błąd, że np. kończymy po złej stronie drzwi lub w złej pozycji (siadania/wstawania czasami się zdarzało w testach, że kończyło się w złej pozycji). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurson Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 Godzinę temu, Sui napisał(a): Nie wiem czy dobrze rozumiem. Przerywanie animacji powinno działać poprzez naciśnięcie dowolnego klawisza na klawiaturze podczas animacji wchodzenia/wychodzenia/przechodzenia i wstawiania/siadania. Czy występuje jakiś błąd, że np. kończymy po złej stronie drzwi lub w złej pozycji (siadania/wstawania czasami się zdarzało w testach, że kończyło się w złej pozycji). Coś, co zgłaszałem już przed "mega patchem" i zostało nadal nie naprawione. W lokomotywach 4E, jeśli w momencie wsiadania przerwiemy animację, to "lądujemy" zablokowani za fotelem (nie maszynisty, tym drugim). Moje zgłoszenie zostało przeniesione do archiwum, ale błąd nadal występuje (przynajmniej jak sprawdzałem w dniu premiery aktualizacji). Dołączam link: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOlorowy Posted November 24, 2023 Author Share Posted November 24, 2023 2 godziny temu, Sui napisał(a): Nie wiem czy dobrze rozumiem. Przerywanie animacji powinno działać poprzez naciśnięcie dowolnego klawisza na klawiaturze podczas animacji wchodzenia/wychodzenia/przechodzenia i wstawiania/siadania. Czy występuje jakiś błąd, że np. kończymy po złej stronie drzwi lub w złej pozycji (siadania/wstawania czasami się zdarzało w testach, że kończyło się w złej pozycji). Czyli jak rozumiem, przerywanie animacji danej czynności jakimkolwiek klawiszem to celowy zabieg? Jeśli tak, to można zamknąć temat, jednak odebrałem to jako błąd, gdyż bez względu na wszystko, animacja (na przykład przechodzenia) powinna być wykonywana w całości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts