Jump to content

Recommended Posts

Posted

W czerwonym dragonie 014 który jest w pociągu Jaworzno - Łódź Chojny złe działa manometr ciśnienia. Nie działa i pokazuje 0 w czasie hamowanie. Przy wyłączonym hamulcu ED dopiero pokazuje zmiany.

• SIMRAIL Team
Posted

Jeżeli lokomotywa hamuje hamulcem ED, to nie podaje ciśnienia do cylindrów hamulcowych. Przy składach wagonowych hamuje się wagonami, lokomotywa pozostaje zazwyczaj wyluzowana.

• I agree 1
Posted

To może źle to napisałem albo do tej pory źle zrozumiałem działanie tego manometru. Mimo używania hamulca zasadniczego na wagony zegar stał w miejscu oraz ciśnienie przewodu ham w HUD również pokazuje. Wyłączenie ED na pulpicie powoduje że wskazówka zmienia poziom. Być może sugerowałem się też Traxxem że tam hamowanie zasadnicze zmienia wskazania.

1.jpg

2.jpg

• SIMRAIL Team
Posted

Przy włączonym hamowaniu ED cylindry będą wyluzowane, żeby nie nakładała się siła hamowania z cylindrów i silników. Zachowanie jest najbardziej poprawne. Lokomotywa odczytuje ciśnienie w przewodzie hamulcowym i zamiast podawać ciśnienie do cylindrów, hamuje silnikami z odpowiednią mocą.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy