Łukaszek Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 Cześć, czy ktoś testował SimRail z Intel Arc A770? Ogólnie nie widzę jakichś potężnych problemów, ale kilka rzeczy rzuca się w oczy 😉 Dajcie proszę znać, czy podobne problemy są widoczne na kartach nVidii lub AMD - podeślę raport do Intela, bo wiem, że intensywnie rozwijają sterowniki, które, delikatnie mówiąc, ciutkę kuleją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukaszek Posted June 22, 2023 Author Share Posted June 22, 2023 Zamieszczone na forum Intela. Prośba, aby skonsultować z developerami, czy błąd nie występuje po stronie samej gry, skoro to early access. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grandal74 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Zobacz, ja na RTX 4080 mam w EU07 na szybce takie czarne cienie kropkowane, jak czarny pył. Tak więc na nvidii też nie jest idealnie. Kurcze, też się chyba zdecyduję na ARCa od Intela do drugiego komputera. Strasznie mnie ciągnie, żeby wesprzeć Intela w tym segmencie, tym bardziej, że 770 to jest dobra karta i do tego w dobrej cenie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukaszek Posted June 23, 2023 Author Share Posted June 23, 2023 Dzięki za screena! Ja nie pamiętam, jak to wyglądało na 1060, którego wcześniej miałem. Możesz zerknąć na podobne sytuacje, jak na moich screenach? Chodzi mi o ostry kąt na obiektach z odbiciami. Podejrzewam, że to jakiś shader, ale pytanie, czy w grze, czy jego interpretacja przez sterownik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukaszek Posted June 23, 2023 Author Share Posted June 23, 2023 A770 jest bardzo spoko. Tylko trzeba mieć trochę cierpliwości do sterowników. Wygląda natomiast na to, że Intel mocno ten temat ciśnie. Aktualizacje są częste, a na forum są mocno zaangażowani, zarówno pod względem gier, jak i akceleracji w programach, np. do grafiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin32 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Po tej nowej aktualizacji to się właśnie odbicia trochę pogorszyły... I teraz tak wyglądają GPU: RTX 2060 SUPER 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts