Seba999PL Posted June 14, 2023 Share Posted June 14, 2023 Witam. Dużo ostatnio o nowym domniemanym patchu i jego braku info... Tak. Kiedyś nazywano to beta testami a dzisiaj? Wczesnym dostępem? Czy to się różni? Ano wczesny dostęp to taki beta test tylko tyle, że za darmo. Źle? Nie do konca. Mamy okazję brać czynny udział w dopracowaniu produktu. Minusy? W momencie wydania pełnej wersji może się przejeść zamiast cieszyc się odkrywaniem na nowo ameryki, odczujemy znużenie. Czytam o cierpliwości oraz przeciwstawne komentarze w stylu kiedy i kiedy? Doskonale można zrozumieć, że skoro płacimy twórcom za wczesny dostęp mamy prawo wiedzieć co się tak u nich w środku dzieje. Nad czym pracuja i czego możemy sie spodziewać w najbliższym czasie. Sam SimRail to już na tym etapie produkcja wybitna zapełniająca niszę miłośników kolei i nie tylko. Sam należę do osób, które sceptyczne podchodziły do tematu... Demo pokazało mi inny obraz tego co było w TSW. Kurna... to jest mega! Świetnie znam angielski i komunikatywnie niemiecki ale... Komunikaty w ojczystym języku są nie do zastąpienia! Polskie koleje czy nazwy miejscowości to naturalny zastrzyk adrenaliny w połączeniu z symulacją jazdy prawdziwym pociągiem! Ostatnio wyczytałem plotkę, jakoby twórcy mieli wziąć kasę i zniknąć...🤣🤣🤣 Nie wierzcie w takie rzeczy. Firma, która robi profesjonalne symulatory szkoleniowe nie zniszczyłaby sobie reputacji czymś takim. Beta test czy wczesny dostęp... Wspomagajmy i nie zniechęcajmy do prac naszą rodzimą firmę dziwnymi komentarzami. Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten symulator. Czekam na rozwój ale tez mam olbrzymia prośbę do Simrail Team. Informujcie na bieżąco o rozwoju prac i Waszych planach wydawniczych. Serdecznie pozdrawiam i do następnego patcha 🙂 3 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted June 14, 2023 Share Posted June 14, 2023 Właśnie dostałem odpowiedź ,że twórcy jeszcze nie wiedzą kiedy zostanie wydany następny patch jak i nie ma jeszcze daty wyjścia z wczesnego dostępu, także jedyne co to trzeba uzbroić się w cierpliwość. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba999PL Posted June 14, 2023 Author Share Posted June 14, 2023 (edited) 5 godzin temu, adisuper napisał(a): Właśnie dostałem odpowiedź ,że twórcy jeszcze nie wiedzą kiedy zostanie wydany następny patch jak i nie ma jeszcze daty wyjścia z wczesnego dostępu, także jedyne co to trzeba uzbroić się w cierpliwość. Cieszę się, że odpowiedzieli. To już dużo. Widać nie olewają klientów i cos dłubią w temacie 🙂 Edited June 14, 2023 by Seba999PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
adisuper Posted June 14, 2023 Share Posted June 14, 2023 Godzinę temu, Seba999PL napisał(a): Cieszę się, że odpowiedzieli. To już dużo. Widać nie olewają klientów i cos dłubią w temacie 🙂 Może zawartość następnej poprawki nas zaskoczy i jest większa dlatego to tyle trwa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba999PL Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 W dniu 14.06.2023 o 21:28, adisuper napisał(a): Może zawartość następnej poprawki nas zaskoczy i jest większa dlatego to tyle trwa. Niech się nie spieszą... Wolę poczekac i dostac patcha z którego bede sie cieszył niz dostac cokolwiek i narzekać, że niedopracowane 🙂 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Averrnor Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 1 godzinę temu, Seba999PL napisał(a): Niech się nie spieszą... Wolę poczekac i dostac patcha z którego bede sie cieszył niz dostac cokolwiek i narzekać, że niedopracowane 🙂 Dobrze mówi, dać mu herbaty. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
macli Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 Na Steam updaty są praktycznie co kilka dni, tyle że są to wersje niepubliczne. Ktoś je jednak zapewne testuje, więc prace trwają. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miro Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 Ja tam na Kraków czekam cierpliwie, będę mógł się garnąć obok miejsca gdzie czasem idziemy z kobitą pooglądać pociągi 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiur Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 29 minut temu, Miro napisał(a): Ja tam na Kraków czekam cierpliwie, będę mógł się garnąć obok miejsca gdzie czasem idziemy z kobitą pooglądać pociągi 🙂 W którym miejscu konkretnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miro Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 1 godzinę temu, Pasiur napisał(a): W którym miejscu konkretnie. Obok cmentarza w Batowicach przy starym forcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiur Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 Godzinę temu, Miro napisał(a): Obok cmentarza w Batowicach przy starym forcie. No to ja w Raciborowicach przy zalewie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miro Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 Godzinę temu, Pasiur napisał(a): No to ja w Raciborowicach przy zalewie Będzie można się garnąć po okolicy, dla tego czekam, poza tym skoro jest już Tunel i trasa na północ, to niemal grzechem było by nie puścić trasy do Krakowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ir.Ba. Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 Odnośnie Krakowa w Simrail, to, to będzie Warszawa-Kraków czy Katowice-Mysłowice-Trzebinia-Kraków, czy raczej do Krakowa będzie można dojechać i Z Katowic i z Warszawy? Bo to duża różnica. Czy coś już wiadomo? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darth-gregorius Posted June 17, 2023 Share Posted June 17, 2023 1 godzinę temu, Ir.Ba. napisał(a): Odnośnie Krakowa w Simrail, to, to będzie Warszawa-Kraków czy Katowice-Mysłowice-Trzebinia-Kraków, czy raczej do Krakowa będzie można dojechać i Z Katowic i z Warszawy? Bo to duża różnica. Czy coś już wiadomo? Tunel-Kraków będzie, choć wolałbym drugą opcję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ambrozinio Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Ostatnio córka do mnie przyszła i mówi.. tato co tak jęczy, jakieś jęki i wycia.. jak małe dzieci.. co to? - a to mam otwarte forum simRaila 😉 No właśnie 🙂 Ja to chyba jestem z innej epoki, no w sumie jestem... Wychowywany na Atarynce.. Symulatory jakie mamy teraz, możliwości.. można było pomarzyć... Człowiek cieszył się z kawałka kreski, która jechała po innej kresce.. SimRail to spełnienie moich marzeń symulatorowych... możliwość oderwania sie na chwile od pracy, przypomnieć sobie młode lata jak chodziło się pooglądać pociągi.. Projekt jest ogromny, zainteresowanie z innych krajów też... symulator jest rozwojowy. To, że czegoś nie ma już nie znaczy, że nie będzie, ale nie można mieć wszystkiego od razu. Z drugiej strony też są ludzie, którzy nad tym pracują... Ja jakbym słyszał ciągłe jęki.. odechciałoby mi się. Patrzcie na tą szklankę jako do połowy pełną a nie na odwrót, to nasz polski kawałek symulacyjnego świata, nasza społeczność... myślmy o tym, że jeszcze wiele nas tu dobrego czeka. Konstruktywna krytyka, sugestia jest ważna.. ale.. czasem warto się zastanowić nad sensem pisania postów w formie jęczenia o miesiącu bez aktualizacji - czym jest miesiąc w rozwoju tego symulatora? Przez miesiąc jest zrobiona ogromna robota, która będzie owocowała z kolejnymi etapami gry 🙂 Dziękuję, bez urazy 😉 3 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALECKI Posted July 1, 2023 Share Posted July 1, 2023 Nie chodzi tylko o aktualizację, ale bardziej o komunikację z graczami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts