Keltar319 Posted June 2, 2023 Posted June 2, 2023 Jak włączyć odmierzanie długości składu na E186? W rzeczywistości ta lokomotywa ma taką funkcję, czy jest to odwzorowane w simrail? Jeśli tak to jak to użyć?
mluczak.kutno Posted June 3, 2023 Posted June 3, 2023 W rzeczywistości ta lokomotywa ma taką funkcję, uruchamia się ją bodajże przez dwukrotne naciśniecie przycisku na którymś z nastawników. Niestety w SR za ch***re nie mogłem tego uruchomić, czyli zapewne nie zaimplementowane... Ps. W Dragonie działa to idealnie, klikasz przycisk na ekranie i już.
Cojapacz Posted June 3, 2023 Posted June 3, 2023 w TRAXXach jest przycisk na górze gałki zadawania siły pociągowej bodajże, ale w SR chyba jeszcze nie działa
Lukaszszsz Posted June 4, 2023 Posted June 4, 2023 (edited) Odliczanie metrów w lokomotywie Traxx zostało przedstawione na powyższym filmie, dokładnie w 5:30 minucie. Można byłoby zaimplementować tę funkcję w Simrailu poprzez podwójne kliknięcie myszą w nastawnik mocy oraz przy użyciu skrótu klawiszowego, który działałby również na innych pojazdach wyposażonych w tego rodzaju udogodnienia. Edited June 4, 2023 by Lukaszszsz
Obwarzanek Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 W dniu 5.06.2023 o 00:38, Lukaszszsz napisał(a): Odliczanie metrów w lokomotywie Traxx zostało przedstawione na powyższym filmie, dokładnie w 5:30 minucie. Można byłoby zaimplementować tę funkcję w Simrailu poprzez podwójne kliknięcie myszą w nastawnik mocy oraz przy użyciu skrótu klawiszowego, który działałby również na innych pojazdach wyposażonych w tego rodzaju udogodnienia. Tylko z tego co wiem w traxie tym co mamy w SR licznik metrów jest na kranie hamulca taki przycisk (nawet jest wymodelowany w SR)
SIMRAIL Team GoppelPL Posted June 8, 2023 SIMRAIL Team Posted June 8, 2023 Przycisk w zadajniku hamulca służy do wyłączenia hamulca ED lokomotywy, ale nie wiem, czy działa w obecnej wersji symulatora.
easy peasy carrot squeezy Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 a jak wprowadzisz długość pociągu w komputer?
Pasiur Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 4 godziny temu, GoppelPL napisał(a): Przycisk w zadajniku hamulca służy do wyłączenia hamulca ED lokomotywy, ale nie wiem, czy działa w obecnej wersji symulatora. Nie za bardzo rozumiem dlaczego członek zespołu nie wie czy to działa. 1 1
Nieciej Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 2 godziny temu, easy peasy carrot squeezy napisał(a): a jak wprowadzisz długość pociągu w komputer? Symulator "wie" jaka jest długość pociągu i nie trzeba jej wprowadzać, jak w prawdziwej lokomotywie. Podobnie nie musisz wprowadzać "z palca" numeru pociągu - symulator te dane "zna" a'priori.
easy peasy carrot squeezy Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 W tym rzecz a mogło to by być tak zrobione, by ten metraż wpisany przez uzytkownika mial znaczenie, bo rozumiem, ze jak wpiszesz w komputer 50 metrów to on po 50 metrach bedzie zgłaszał koniec pociągu? 😄
Recommended Posts