ZimnySobi Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 (edited) Witam, Miałem przed chwilą sytuację iż AI zignorowało S1 na Semaforze odstępowym - 28xxx niestety AI przejechało S1 wskazywane przez pomocnika - sam semafor był "ciemny" nie wskazywał żadnego sygnału. Ale jedna już dziś sytuację taka miałem gdzie wyłączyłem AI i podczas jazdy trafił się również taki kwiatek. Log w załaczniku. Log_2022-12-10_20-53-30_part1.zip //update ; Problem również występuje w przypadku przejechania S1 przez gracza - załączony AI nie zmienia położenia nastawnika jazdy na "0" i rusza w pętli mimo S1. Edited December 10, 2022 by ZimnySobi
Solution Ares28 Posted December 11, 2022 Solution Posted December 11, 2022 Dziękujemy za zgłoszenie. Według obowiązujących w kraju przepisów możliwe jest pominięcie semafora samoczynnego wskazującego sygnał stój, sygnał wątpliwy lub nieoświetlonego i kontynuowanie jazdy na widoczność. AI w tym wypadku realizuje ten zapis, jednak aby zapobiec celowemu zderzaniu się z innymi pociągami wyłączyliśmy taką możliwość dla graczy. Takie działanie jest więc celowe. 1
Recommended Posts