ZimnySobi Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) Witam, Miałem przed chwilą sytuację iż AI zignorowało S1 na Semaforze odstępowym - 28xxx niestety AI przejechało S1 wskazywane przez pomocnika - sam semafor był "ciemny" nie wskazywał żadnego sygnału. Ale jedna już dziś sytuację taka miałem gdzie wyłączyłem AI i podczas jazdy trafił się również taki kwiatek. Log w załaczniku. Log_2022-12-10_20-53-30_part1.zip //update ; Problem również występuje w przypadku przejechania S1 przez gracza - załączony AI nie zmienia położenia nastawnika jazdy na "0" i rusza w pętli mimo S1. Edited December 10, 2022 by ZimnySobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solution Ares28 Posted December 11, 2022 Solution Share Posted December 11, 2022 Dziękujemy za zgłoszenie. Według obowiązujących w kraju przepisów możliwe jest pominięcie semafora samoczynnego wskazującego sygnał stój, sygnał wątpliwy lub nieoświetlonego i kontynuowanie jazdy na widoczność. AI w tym wypadku realizuje ten zapis, jednak aby zapobiec celowemu zderzaniu się z innymi pociągami wyłączyliśmy taką możliwość dla graczy. Takie działanie jest więc celowe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts