Pantograf Posted April 6, 2023 Share Posted April 6, 2023 Tak jak w tytule, podczas jazdy, nie zauważyłem kiedy, cały pulpit zgasł, próbowałem na różne sposoby go ożywić, lecz bez skutku. Nawet oświetlenie przyrządów pomiarowych nie mogło się włączyć. SimRail_log_2023-04-06_08-41-34.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted April 6, 2023 SIMRAIL Team Share Posted April 6, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted April 6, 2023 SIMRAIL Team Share Posted April 6, 2023 Próbowałeś przełączyć się na chwilę na sterowaniem botem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantograf Posted April 7, 2023 Author Share Posted April 7, 2023 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZimnyBeeR Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Pewnie kliknąłeś klawisz B 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieciej Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Klawisz B powoduje jedynie wyłączenie nakładki graficznej (całej równocześnie, bo można ją wyłączać częściowo, w/g upodobań), a nie "zgaśnięcie" pulpitu, czyli brak sterowania pojazdem, o ile dobrze rozumiem autora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wini Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Wyłaczenie nakładki graficznej jest przez g. Od baterii jest b. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantograf Posted April 9, 2023 Author Share Posted April 9, 2023 Jak bym baterię wyłączył, to bym nie był w stanie rozpędzić lokomotywy do szlakowego vmaxu, poza tym specjalnie zrobiłem screenshot z HUDem, aby było widoczne, że pobór prądu nadal jest, dla tych co bez HUDa nie mogliby zobaczyć. (1 zrzut ekranu, Dąbrowa Górnicza. 2 zrzut ekranu, prawie Będzin, p.o Miasto bliżej). W dniu 8.04.2023 o 00:37, Nieciej napisał(a): Klawisz B powoduje jedynie wyłączenie nakładki graficznej (całej równocześnie, bo można ją wyłączać częściowo, w/g upodobań), a nie "zgaśnięcie" pulpitu, czyli brak sterowania pojazdem, o ile dobrze rozumiem autora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantograf Posted April 9, 2023 Author Share Posted April 9, 2023 Znalazłem nagranie, z tamtej sytuacji, chociaż uważam, że wszystko jest ok. Być może jednorazowy przypadek. 2023-04-06 09-58-09.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japaw Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 Miałem dokładnie to samo. Przed Idzikowicami jeśli dobrze pamiętam zdechł cały pulpit EU07. Restart baterii nic nie pomógł. Pociąg po prostu zmarł. Blokując szlak. Musiałem wyjść z gry. Natomiast dzień czy dwa wcześniej jak siedziałem na nastawni Opoczno południe innemu graczowi z kolei zdechło Pendolino. Również przed Idzikowicami. Pamiętam bo zapytałem Idzikowice co z Pendolino, które miało być u mnie już ze 20 minut wcześniej. I ktoś mi odpowiedział, że mu wszystko zgasło i nie może jechać. Tak więc jakiś problem istnieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantograf Posted April 15, 2023 Author Share Posted April 15, 2023 W dniu 14.04.2023 o 11:48, pakam1 napisał(a): Miałem dokładnie to samo. Przed Idzikowicami jeśli dobrze pamiętam zdechł cały pulpit EU07. Restart baterii nic nie pomógł. Pociąg po prostu zmarł. Blokując szlak. Musiałem wyjść z gry. Natomiast dzień czy dwa wcześniej jak siedziałem na nastawni Opoczno południe innemu graczowi z kolei zdechło Pendolino. Również przed Idzikowicami. Pamiętam bo zapytałem Idzikowice co z Pendolino, które miało być u mnie już ze 20 minut wcześniej. I ktoś mi odpowiedział, że mu wszystko zgasło i nie może jechać. Tak więc jakiś problem istnieje. Dlatego dobrze by było, aby zespół zainteresował się tematem, ponieważ z tego co widać, nie jest to pojedynczy przypadek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts