darek91pl Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 Proponuję usunąć te "usprawnienie" Ostatnio jeden z dyżurnych przez przypadek na Opocznie zamiast mnie puścić w peron, to puścił środkiem, ale zatrzymał przed wyjazdowym. Chwilę później wyszedł,a bot zaświecił mi wyjazd. Żeby nie blokować ruszyłem, a po chwili wszedł inny dyżurny który chciał mi pomóc i cofnąć mnie w peron (po tym jak wcześniej nie zatrzymałem się w peronie cały czas bym miał informacje, żeby zabrać pasażerów z Opoczna) Niestety dzięki owemu "usprawnieniu" po cofnięciu w perony zostałem wyrzucony z gry, ponieważ pociąg został wyprawiony w złym kierunku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieciej Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 Niestety w tym symulatorze (mam nadzieję, że na tym etapie rozwoju) NIE MOŻNA przed objęciem posterunku ruchu (zazwyczaj nastawni dysponującej), zapoznać się z tym posterunkiem "na sucho" lub z papierów i pozostaje wrzucenie się na głęboką wodę - pół bidy jeśli jesteś dyżurnym ruchu w realu albo grałeś/siedziałeś na Liskowie w ISDR lub chociaż na Poznaniu Głównym w Kolejarzu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIEROWNIK Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Tez kilka razy wchodząc na dyżurkę spotkałem się z zablokowanym torem gdzie można było wycofać skład w peron zmienić zwrotnice i pojechał by dalej. Niestety po cofaniu w perony skład został wyrzucony z gry, ponieważ pociąg został wyprawiony w złym kierunku- tyle poświecenia na marne . Jak jedzie źle powinna być informacja u dyżurnego wtedy na najbliższej stacji zatrzymujemy skład i zmiana kabiny oraz wyprawienie pociągu z powrotem , przynajmniej na jednym serwerze powinno być wyłączone usuwanie składów np. PL 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m0uz Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 (edited) Pomysł niczego sobie, trochę to dziwne że mimo zamkniętego tory dla innych pociągów - ten znajdujący się już na szlaku nie może "cofnąć" tylko dostaje komunikat :D jest trochę tych paradoksów :D Edited April 27, 2023 by m0uz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts