plu96 Posted March 24, 2023 Share Posted March 24, 2023 Witam Chcialem zaproponowa stworzenie nkwego trybu gracza. Dyspozytor liniowy odpowiadal by, nad prawidlowym prowadzeniem ruchu na danym odcinku za jaki bylby odpowiedzialny. Dyzurny ruchu jest to autonomiczne stanowisko ale Dyspozytor moglby wydawac polecenia Dyzurnemu danej stacji zeby zatrzymal dany sklad a przepuscil inny, pomagal w prowadzeniu ruchu. Ewentualnie dawal kicka. Dyspozytor nie zajmowal by sie szkoleniem Dyzurnych tylko ewentualnie pomagal w czynnosciach np. zmiana kierunku blokady, jak upchac i gdzie sklady na danej stacji. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
telektryk Posted March 24, 2023 Share Posted March 24, 2023 Według mnie super pomysł. Oczywiście żeby nie było tak, że każdy może być takim Dyspozytorem bo to tragedia będzie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
plu96 Posted March 25, 2023 Author Share Posted March 25, 2023 Oczywiscie, ze nie kazdy. Kryteria mozna dowolnie ustalic ale musi to byc ktos kto napewno przegral duzo H jako Dyzurny i odprawil xxx skladow, dodatkowo musial by sie wykazac znajomoscia ukladow torowych poszczegolnych stacji, znac obsluge wszystkich typow blokad etc. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChalwaBechatex Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 (edited) Właśnie miałem dzisiaj ten sam pomysł. To by było idealne narzędzie dla moderatora (nie wiem co mają teraz) zwłaszcza jak dodadzą prywatne serwery. Widok uproszczony na wszystkie stacje na linii Wykres rozkładu jazdy do wyszukiwania konfliktów Możliwość zbliżenia na konkretną stację na układ torowy (to co widzi dyżurny). W przypadku kostek - kamera na pulpit. Taki dyspozytor dodatkowo mógłby przydzielać graczy np. do pociągu, który musi wykonać manewr, albo do stacji na której bot sobie nie radzi, kontrolować co odwalają dyżurni i ich dyscyplinować, doradzać. Edited April 12, 2023 by ChalwaBechatex 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadio40 Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 2 godziny temu, ChalwaBechatex napisał(a): zwłaszcza jak dodadzą prywatne serwery. Skąd masz info że BĘDĄ prywatne serwery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChalwaBechatex Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 "Jeśli" byłoby lepszym słowem. Nie wiem, bredzę. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts