Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cóż, zdaję sobie sprawę, że byłoby to trudne (i lub lub związane z dużymi nakładami kosztów i pracy) do osiągnięcia, ale zapowiedzi na peronach pociągów, choćby z syntezatora byłyby czymś wyjątkowym na chyba światową skalę symulatorów pociągów. W multi tym bardziej trudne, ale można by się ograniczyć np. tylko do samego wjazdu pociągu na peron po zadania wjazdu przez dyżurnego ruchu. Świetna atrakcja dla długich nocnych dyżurów.

Posted

A no macie, słyszałem je ze dwa razy 😉  Skoro to TTS, to może pokusicie się kiedyś o jakiś system informacji pasażerskiej w Elfach? Niech sobie zapowiada przystanki, przynajmniej maszynista na dzikim wschodzie (czytaj: szlak w kierunku Sędziszowa) nie będzie taki samotny 🙂

• SIMRAIL Team
Posted

Ale tych zapowiedzi w ogóle nie słychać w kabinie, a marnowanie zasobów komputera na odtwarzanie dźwięków słyszalnych tylko po wyjściu z kabiny to słaby pomysł, kiedy wielu graczy już narzeka na optymalizację.

• Like 1
  • I agree 1
Posted

A jak wprowadzicie tryb pasażera to taki system zapowiedzi w Elfach itp da radę zaimplementować dla pasażerów? 🙂

Posted
17 godzin temu, GoppelPL napisał(a):

Ale my już mamy zapowiedzi TTS na peronach! 😄

O żeż! Przepraszam w takim razie, muszę to zbadać. Rewelacyjna wiadomość. 

Posted
W dniu 21.03.2023 o 21:38, GoppelPL napisał(a):

Ale tych zapowiedzi w ogóle nie słychać w kabinie, a marnowanie zasobów komputera na odtwarzanie dźwięków słyszalnych tylko po wyjściu z kabiny to słaby pomysł, kiedy wielu graczy już narzeka na optymalizację.

Postanowiłem wrócić do tematu po ostatniej przejażdżce Elfem. Pasażerowie wrócili, czasem nawet otwierają sobie drzwi w pierwszym członie (tam, gdzie jest kabina). Dźwięki otwierania drzwi, ich zamykania oraz to ostrzegawcze "pi pi pi" są dobrze w kabinie maszynisty słyszalne. Myślę więc, że zapowiedzi SIP również można by zrobić tak, żeby w kabinie maszynisty słyszalne były. Taki detal, ale przecież z wielu takich detali nie jeden symulator został zbudowany.

• Like 3
  • I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy