Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

WItam. Temat spadku FPS jest znany, jednak dziś zdarzył mi się nadzwyczajny przypadek, mianowicie pora była wieczorowa w symulatorze, także nie myślę żeby tutaj chodziło o wzmożone cieniowanie jak to bywa przy zachodzie słońca, oraz do tego spadki FPS z 45-55 były aż do 8-10 klatek, co wcześniej mi się nie zdarzało i spadki te trwały nadzwyczaj długo. Rozpoczęły się przy wjeździe do Łazy ŁA z (ok 21.10 z chwilowymi poprawami płynności, następnie na wylocie z Łazy ŁC na wzniesionym łuku w stronę DG Ząbkowice spadek FPS również był bardzo długi i przewlekły (ok 21.16). Załączam logi do analizy. Podczas przejazdu Przez DG Zabkowice mialem juz około 40 FPS.

282fd460-e746-49e0-bc2c-5b4022947f8f.jpg

SimRail_log_2023-03-08_20-52-58.txt

Edited by Footz
Posted
4 godziny temu, Sui napisał(a):

Tekstury pełnej rozdzielczości?

Zgadza sie, tekstury pelne, rozdzielczosc maksymalna, dlss ultra quality.

Posted

Myślę że  to że przydarzyło się w Łazach nie ma znaczenia mi zdarza się to w innych miejscach o tych samych porach wieczornych w różnych miejscach niezależnie gdzie jestem, wczoraj w okolicach Knapówki. W innych porach dnia nie występuje takie coś. Ale masz rację trwa to dość długo około minuty, czasem dwa razy z rzędu po chwili. Przynajmniej ja tak mam, wcześniej, czyli w styczeń- luty nic takiego nie było.

• SIMRAIL Team
Posted

Tak na pierwszy rzut oka wygląda na przepełnienie VRAMu (sam mam RTX 3070 i spotkałem się z podobnymi sytuacjami już wiele razy w innych grach). Zobaczymy czy da się dojść dlaczego akurat tam tyle VRAMu się załadowało.

Posted
6 minut temu, Sui napisał(a):

Tak na pierwszy rzut oka wygląda na przepełnienie VRAMu (sam mam RTX 3070 i spotkałem się z podobnymi sytuacjami już wiele razy w innych grach). Zobaczymy czy da się dojść dlaczego akurat tam tyle VRAMu się załadowało.

Czaje, ale ten VRAM mam zawsze zapchany, stad dokupilen wiecej zwyklego RAMU, i ogolnie zawsze dziala dobrze albo przynajmniej satysfakcjonujaca jezeli chodzi o fpsy. Tylko wczoraj no ten spadek z przerwami trwal z 5 minut i do 8 fps, a wiec wyjatkowo nisko i wyjatkowo dlugo dlatego mnie to zdziwilo. Tym bardziej ze jadac na wzgorzu, otoczonym tylko drzewami i o polzmroku nie widac bylo jakiegos obciazenia sceneria.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy