Husarz Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Po aktualizacji dalej częstym widokiem są takie sytuacje: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husarz Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 Dodaje kolejny screen. Brak możliwości edycji poprzedniego (kod błędu: 200). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mari Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Jak dla mnie wygląda to na to, że duże stacje AI nie radzą sobie z obsługą opóźnionych pociągów, co kończy się tak jak na załączonych obrazkach. Próbowałem dołączyć do kilku różnych serwerów w ostatniej godzinie i sytuacja była wszędzie ta sama. Łazy zawalone, Katowice nieprzejezdne, każdy pociąg który wybierałem miał na dzień dobry kilka godzin opóźnienia i albo stał już w korku, albo wkrótce do tego korka dojeżdżał. Gracze-zawiadowcy z sąsiednich stacji mogli tylko informować, że Łazy czy Katowice zawalone i nie mogą z tym nic zrobić. Brak restartów stacji AI ze strony zespołu SimRail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac325 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) 2 godziny temu, Husarz napisał(a): Po aktualizacji dalej częstym widokiem są takie sytuacje: Takie sytuacje będą i nie wiem czy deweloperzy mogli by coś zaradzić. Takie akcje wypływają od nieudolnych graczy Dzisiaj na serwerze PL3 ok 14-15 utworzył się mega korek przyczyny: 1. Wyprawione 2 pociągi na przeciwko siebie między DG a B 2. Radio stop ok 14 w DG 3 Sosnowiec zapchany składami 42xx co miały jechać do południa 4 W Będzinie wpuszczenie pociągu na tor nie zelektryfikowany na sz Maszynista nie chciał wjechać Edited December 10, 2022 by zajac325 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husarz Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 4 minuty temu, zajac325 napisał(a): Takie sytuacje będą i nie wiem czy deweloperzy mogli by coś zaradzić. Takie akcje wypływają od nieudolnych graczy Zwłaszcza na Ząbkowicach, gdzie siedzi tylko AI. 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Wydaje mi się że problem tutaj jest z ilością dostępnych tras. Jest dużo graczy w danym momencie więc nie ma bata że się nie zakorkuje. A do tego wszystkiego dochodzi jeszcze AI które kompletnie nie radzi sobie z ruchem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac325 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Teraz, Husarz napisał(a): Zwłaszcza na Ząbkowicach, gdzie siedzi tylko AI. 😄 Ząbkowice stały bo nie miały jak wypuścić pociągi Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Najprościej zrobić jeden serwer (chyba że jest tylko przeoczyłem) w którym dyżurnymi są tylko AI i zobaczyć jak to wszystko sobie radzi. Bo na chwilę obecną nie można winić tylko graczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac325 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 na PL3 po odkorkowaniu wszystkiego gdy na nastawnie wsiedli ogarnięci gracze Ai działało bez zatorów ok 30 min po 16 nagle DGZ i KO się wysypało z niewiadomego powodu i nic nie wyprawiało pomimo ze było widać pociągi u nich na wyjazdowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac325 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Teraz, PogromcaCzasu666 napisał(a): Najprościej zrobić jeden serwer (chyba że jest tylko przeoczyłem) w którym dyżurnymi są tylko AI i zobaczyć jak to wszystko sobie radzi. Bo na chwilę obecną nie można winić tylko graczy. jest PL6(tylko dla maszynistów) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husarz Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 AI w Katowicach kłamie. 24183 niby odjechał 10 minut wcześniej, a stoi pod N3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozix Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Co ciekawe po wejściu do gry nagle się okazuje że przed składem inny skład i albo się wyhamuje albo się nie wyhamuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solution Ares28 Posted December 10, 2022 Solution Share Posted December 10, 2022 4 godziny temu, Mari napisał(a): Jak dla mnie wygląda to na to, że duże stacje AI nie radzą sobie z obsługą opóźnionych pociągów 3 godziny temu, PogromcaCzasu666 napisał(a): Wydaje mi się że problem tutaj jest z ilością dostępnych tras. Jest dużo graczy w danym momencie więc nie ma bata że się nie zakorkuje. A do tego wszystkiego dochodzi jeszcze AI które kompletnie nie radzi sobie z ruchem. 3 godziny temu, zajac325 napisał(a): DGZ i KO się wysypało z niewiadomego powodu i nic nie wyprawiało pomimo ze było widać pociągi u nich na wyjazdowych. W obecnej wersji symulatora wkradł się błąd, który powodował nieprawidłową interpretację stanu blokady jako umożliwiający wyprawienie pociągu pomimo, iż szlak był zajęty. Z tego powodu AI próbowało nastawić przebieg, który de facto nie był możliwy do zrealizowania, zamiast nastawić prawidłowo przebieg dla innego pociągu, który mógłby w tym czasie wjechać albo wyjechać. Ponieważ już odkryliśmy co ten błąd powodowało, to zostanie on niebawem naprawiony w jednej z przyszłych aktualizacji. 2 godziny temu, Husarz napisał(a): AI w Katowicach kłamie. 24183 niby odjechał 10 minut wcześniej, a stoi pod N3. Prawdopodobnie również było to spowodowane powyższym błędem, jednak jakby się on powtarzał po wdrożeniu omawianej poprawki to prosimy o założenie kolejnego zgłoszenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graf Depot Held der Osttruppen Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Między Stacjami góra włodowska a Psary z mojego punktu widzenia utworzył się z niewiadomych przyczyn korek na 4 składy na szlaku i nic nie chce ruszyć naprzód odstęp 2022-2008 ( z danych wynika że to same pociągi AI). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts