sm41 Posted February 28, 2023 Posted February 28, 2023 Dlaczego mogę podnieść pantografy przy wyłącznej baterii w siódemce? Symulowana jest w ogóle zależność sterowania pojazdem od obecności napięcia obwodów NN? Bo brak napięcia a działanie styczników EP od pantografów wskazuje że nie ma to powiązania, szkoda. W ogóle im dłużej w ten symulator gram tym bardziej mam wrażenie że wszystko po łebkach zrobione, na zasadzie może user się nie zorientuje bo nie czyta mądrych rzeczy w Internecie, naprawdę przykre podejście. Tak wiem sam narzekałem że długo się czeka na wydanie symulatora ale na miłość boską tak ciężko zrobić taką rzecz jak np. ekran ETCS? Już nie mówię o sam ETCS bo nie zakładałem że ktoś może wydać Pendolino + CMK bez tego systemu! Już pal licho sprawny prędkościomierz po prostu póki co dołączyć jeden *.png do pytona z napisem w stylu "ETCS Isolation" tak trudno? Tak jak w Maszynie "Funkcjonalności sytemu zostały zablokowane". 1 1
SIMRAIL Team Admin BOT Posted March 3, 2023 SIMRAIL Team Posted March 3, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #2140 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #2140
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted March 3, 2023 SIMRAIL Team Posted March 3, 2023 Część obwodów sterowania jest symulowana po stronie elektrycznej, a reszta (dla uproszczenia) po stronie wyłącznie po stronie logicznej. Przejrzę jeszcze raz kod i dodam brakujące łączniki między nimi (np. w pantografach). Poprawka dla pantografów przygotowana, będzie w kolejnym patchu.
Recommended Posts