sm41 Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Dlaczego mogę podnieść pantografy przy wyłącznej baterii w siódemce? Symulowana jest w ogóle zależność sterowania pojazdem od obecności napięcia obwodów NN? Bo brak napięcia a działanie styczników EP od pantografów wskazuje że nie ma to powiązania, szkoda. W ogóle im dłużej w ten symulator gram tym bardziej mam wrażenie że wszystko po łebkach zrobione, na zasadzie może user się nie zorientuje bo nie czyta mądrych rzeczy w Internecie, naprawdę przykre podejście. Tak wiem sam narzekałem że długo się czeka na wydanie symulatora ale na miłość boską tak ciężko zrobić taką rzecz jak np. ekran ETCS? Już nie mówię o sam ETCS bo nie zakładałem że ktoś może wydać Pendolino + CMK bez tego systemu! Już pal licho sprawny prędkościomierz po prostu póki co dołączyć jeden *.png do pytona z napisem w stylu "ETCS Isolation" tak trudno? Tak jak w Maszynie "Funkcjonalności sytemu zostały zablokowane". 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted March 3, 2023 SIMRAIL Team Share Posted March 3, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #2140 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #2140 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted March 3, 2023 SIMRAIL Team Share Posted March 3, 2023 Część obwodów sterowania jest symulowana po stronie elektrycznej, a reszta (dla uproszczenia) po stronie wyłącznie po stronie logicznej. Przejrzę jeszcze raz kod i dodam brakujące łączniki między nimi (np. w pantografach). Poprawka dla pantografów przygotowana, będzie w kolejnym patchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts