Masterczulki Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 Po ostatnim patchu pojawił się problem z dźwiękiem na kamerze zewnętrznej. Przy ustawieniu kamery przed pociągiem nie ma jakichkolwiek dźwięków, a przy ruszaniu kamerą z dźwiękiem dzieją się dziwne rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted February 20, 2023 SIMRAIL Team Share Posted February 20, 2023 Jakie dziwne rzeczy? Masz wyjście audio w opcjach skonfigurowane zgodnie ze stanem fizycznym głośników? Może idzie na martwe kanały. Tydzień temu listener został przeniesiony ze środka pojazdu na kamerę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masterczulki Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 Raczej wszystko skonfigurowane jest poprawnie, bo wcześniej działało dobrze. W innych grach też jest okej i tester audio też gra na dobrych głośnikach. To wiele wyjaśnia, bo faktycznie przypomina to efekt Dopplera, jeśli uwzględni się prędkość poruszania kamery. Niemniej brzmi to dziwnie oraz jak wspomniałem, dla kamery ustawionej przed pociągiem nie słychać nic, a jednak coś być słychać powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masterczulki Posted February 21, 2023 Author Share Posted February 21, 2023 Filmik prezentujący o co mi chodzi. Na końcu ciszę od przodu zaburza szum chłodzenia z kompa. MOV_0619.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4smo Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Ja również mam problem po ostatniej aktualizacji. Na zewnętrznej kamerze jest strasznie cicho wokół składu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Blaszczak Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 44 minuty temu, Masterczulki napisał(a): Filmik prezentujący o co mi chodzi. Na końcu ciszę od przodu zaburza szum chłodzenia z kompa. MOV_0619.mp4 Ja mam dokładnie te same "efekty" dzwiękowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
weird flex but okay Posted February 21, 2023 Share Posted February 21, 2023 Mam dokładnie tak samo, z przodu nic nie słychać, z tyłu jest okej, natomiast przy obrocie kamerą dźwięk dostaje ataku padaczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ir.Ba. Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Potwierdzam u mnie też po ostatniej aktualizacji na kamerze 2 (zewnętrzna) przy szybszym poruszaniu myszką słychać dziwne trzaski. Wcześniej tego nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts