Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

drobny błąd - korzystając z pochylonego czoła ELFa można wskoczyć na dach jednostki:

image.thumb.jpeg.d76cc68284b8c532b9f2a3401589cfe2.jpeg

Z tego co pamiętam podobny problem był zgłaszany, ale dla Pendo

• SIMRAIL Team
Posted

Tak. Jak ktoś jest dobrym parkurowcem, to pewnie i po gniazdach ukrotnienia siódemki da radę. Serio chcecie obwarowania każdego pojazdu niewidzialnymi ścianami? Gracze raczej nie lubią takich rozwiązań. Wolałbym wykrywanie kolizji ludzika z siecią trakcyjną i game over jak się tam wlezie. 😛

• I agree 4
  • SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted
2 hours ago, Stele said:

Wolałbym wykrywanie kolizji ludzika z siecią trakcyjną i game over jak się tam wlezie. 😛

Fajnie by było, albo dodanie kolizji gracza z taborem jak ktoś wpadnie z peronu czy wskoczy na tor 😄

• I agree 1
Posted (edited)
W dniu 20.02.2023 o 20:38, Stele napisał(a):

Tak. Jak ktoś jest dobrym parkurowcem, to pewnie i po gniazdach ukrotnienia siódemki da radę. Serio chcecie obwarowania każdego pojazdu niewidzialnymi ścianami? Gracze raczej nie lubią takich rozwiązań. Wolałbym wykrywanie kolizji ludzika z siecią trakcyjną i game over jak się tam wlezie. 😛

Nie jest to jakoś specjalnie trudne, co do kontaktu z siecią i zgon (kick z serwera) to bardzo dobry pomysł - dodałoby realizmu, jestem ZA.

ep08dach.jpg

Edited by Arek
  • I agree 1
Posted
W dniu 20.02.2023 o 20:38, Stele napisał(a):

Może wystarczy zmniejszyć skooczność mechanika? Sam nieźle skacze przez różne płoty 😛

• SIMRAIL Team
Posted

Niestety musi być wstanie wskoczyć na peron z torów. Ma skoczność na metr ustawioną teraz. Skosu rampy z której się ześlizguje też nie ruszysz, bo schodki do wagonów potrafią być bardzo strome.

Posted

Jasna sprawa, dla mnie to zwykła drobnostka, że da się wskoczyć na dach. Nie przeszkadza w grze, więc może zostać tak jak jest. Ale opcja z rażeniem prądem też jest ciekawa, nie powiem xD

Jedyne co mi przychodzi na myśl, ale nie wiem na ile jest to wykonalne,  to uczynic krawędź peronu "interaktywną" - coś jak przy drzwiach - klikamy na nie i pojawiają się opcje ich otwarcia. W przypadku peronu - klikamy na niego z torów i mamy opcję "wdrap się" 😄 Ale tak jak mówiłem - to jest błahostka, która nie ma wpływu na rozgrywkę ani na przyjemność z niej płynącą 😄

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy