COP911 Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 (edited) Witam 聽 Taka ciekawostka, wlasnie jadac kolo narodowego mostem nad drog膮 i majac post贸j zauwazy艂em ze slychac rechotanie zab w pewnym momencie na pewnym odcinku 馃檪聽nie wiem czy tez to zauwazyli艣cie niby nic a jednak cieszy 馃檪聽brawo dla "producent贸w" takie "smaczki" si臋 ceni 馃檪聽 聽 Edited February 20, 2023 by Archiy_thepolice 1 1
PrykStary Posted February 19, 2023 Posted February 19, 2023 Dodam inn膮 ciekawostk臋, trudno poda膰 mi godzin臋 ale w dniu dzisiejszym po pobraniu aktualizacji wbi艂em z nadziej膮, nadziej膮 na to 偶e b臋dzie co艣 dodane, nowy posterunek. C贸偶 ku mojemu zaskoczeniu tak si臋 nie sta艂o ale za to zosta艂a dodana EP08 kt贸ra rozwija zawrotn膮 pr臋dko艣膰 przez du偶e "PR" 140km/h i fajnie jest jaka艣 ma艂a odmiana. Ale jeszcze bardziej si臋 zdziwi艂em jak na Opoczno podjecha艂 sk艂ad towarowy. Z kierunku Idzikowice. A偶 mnie zatka艂o. Co tu robi艂 Dragonik.聽 Widok super. Szkoda 偶e mi臋dzy godzin膮 13 - 14 oberwali艣my seri膮 restart贸w serwer贸w i towarowe znik艂y, by艂o by fanie odprawia膰 je w okienkach mi臋dzy ruchem pasa偶erskim. Sobie sprawdzi艂em przebieg tego towarowego i okaza艂o si臋 偶e ucieka we W艂oszczowej na 呕elis艂awice聽 Fajna sprawa, niestety po godzinie 14:00 ciapongi towarowe si臋 nie pokaza艂y. Tak偶e smuteczek pozosta艂. Szkoda troszk臋. Co艣 by si臋 dzia艂o ciekawego na CMK 聽 1 3
COP911 Posted February 20, 2023 Author Posted February 20, 2023 (edited) Wlasnie stoje na Opoczno Po艂udnie EP08 i jeszcze jedna ciekawostka 馃槃聽slychac tu swierszcze jest godzina 1:58 wiec kolejna fajna ciekawostka 馃檪聽 Zachecam do pisania ciekawostek w tym poscie i wklejaniu screen贸w Niestety dalej nie moglem pojechac bo gosc z nastawni przez 15 min nie chcia艂 mnie wypucic ani EIP'a kt贸ry przyjecha艂 takze tu skonczy艂em swoja podr贸偶 a moze bym cos jeszcze znalazl聽 聽 Edited February 20, 2023 by Archiy_thepolice
qbahn Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 Mo偶na wej艣膰 do nastawni D膮browa G贸rnicza Z膮bkowice. Kto艣 nawet niedawno tam by艂, bo zostawi艂 telefon 馃槈
Pitoras Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 Do wi臋kszo艣ci nastawni, kt贸re maj膮 prze藕roczyste okna, mo偶na wej艣膰. Nawet Katowice i w Warszawie 馃槢 1
weird flex but okay Posted February 22, 2023 Posted February 22, 2023 Potwierdzam, sam dzi艣 odwiedzi艂em nastawni臋 w Grodzisku聽馃
stary_ortalion Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 ooo... jak fajnie, 偶e ten temat istnieje :_) bo ju偶 my艣la艂em, 偶e tylko koledzy z sekcji angielskiej maj膮 ochot臋 utrzymywa膰 taki fajny w膮tek ... (w wolnym t艂umaczeniu, rzeczy kt贸rych nie ma w instrukcji, a dzia艂aj膮) Ja tam ju偶 pisa艂em - powt贸rz臋 tu 馃檪 1. obi艂o mi si臋 o oczy 偶e kto艣 narzeka艂, 偶e jak s艂o艅ce 艣wieci w przedni膮 szyb臋, np. jad膮c Pendolino na zach贸d z Warszawy, to nic zupe艂nie nie wida膰 (by艂o te偶 偶e kto艣 musia艂 jakich艣 mod贸w u偶ywa膰 偶eby si臋 da艂o jecha膰). Ja nie wiem czy to zawsze dzia艂a, ale - wskoczywszy raz w takie Pendolino w Wawie Wschodniej, faktycznie, mo偶na by艂o o艣lepn膮膰 - ale u偶y艂em wtedy wbudowanej rolety (rozwin膮艂em) i, cho膰 ca艂kiem nie rozwi膮za艂a sprawy, to jecha膰 si臋 da艂o聽 馃檪 2. W Opocznie (bodaj偶e) koniec peronu znajduje si臋 na d艂ugo艣膰 poci膮gu od semafora wyjazdowego... ja rozumiem, 偶e to mo偶e by膰 wbrew instrukcjom? ale - kiedy na radarze wida膰, 偶e jad膮 2 EIC jeden za drugim, i oba maj膮 ph, a za nimi pod膮偶a EIP kt贸ry nie ma ph, to (i zaznaczam, 偶e to nie ja wymy艣li艂em, kto艣 mi podpowiedzia艂) da si臋 wpu艣ci膰 drugiego EIP na peron ZA tym pierwszym na Sz, i obu si臋 zaliczy ph (a przynajmniej, jak ja spr贸bowa艂em, to si臋 uda艂o) a pendo z priorytetem mo偶na pu艣ci膰 przed nimi obydwoma (i, 偶eby nie by艂o, rozk艂ad jazdy te偶 si臋 zgadza艂 z takim porz膮dkiem, w jaki艣 spos贸b...) Nie wiem czy to zadzia艂a z botami, ale z ludzkimi mechanikami si臋 da艂o.
PL_Andrev Posted November 12, 2023 Posted November 12, 2023 Ciekawostka w pytaniu: Czy jest jaka艣 stacja kt贸ra umo偶liwia wej艣cie pod perony jak w Katowicach?聽
stary_ortalion Posted November 12, 2023 Posted November 12, 2023 W Wawie Centralnej mo偶na przej艣膰 korytarzami nad torami ale tego to chyba ma艂o kto nie wie 馃槈
en57 Posted November 12, 2023 Posted November 12, 2023 7 minut temu, stary_ortalion napisa艂(a): W Wawie Centralnej mo偶na przej艣膰 korytarzami nad torami ale tego to chyba ma艂o kto nie wie 馃槈 Szkoda, 偶e nie na 艢r贸dmie艣cie聽馃槀
Nieciej Posted November 14, 2023 Posted November 14, 2023 Nie wydaje mi si臋 aby planowali oddanie do u偶ytku drugiej nitki 艣rednicy... 1
COP911 Posted December 21, 2023 Author Posted December 21, 2023 (edited) 聽 Cieszy mnie ze m贸j post jest nada艂 odwiedzany i komentowany 馃檪聽 Pozdrawiam Panowie I Panie 馃檪聽 Edited December 21, 2023 by COP911
darth-gregorius Posted December 23, 2023 Posted December 23, 2023 Nie wiem czy wiecie, ale da si臋 wej艣膰 do wagon贸w pasa偶erskich, nie da si臋 wchodzi膰 do toalety jak w EN57, ani do przedzia艂贸w, ani nie da si臋 przej艣膰 miedzy wagonami, ale mo偶na pobie偶nie zwiedzi膰 wagon. Taka ciekawostka, kt贸ra pojawi艂a si臋, od ostatniej aktualizacji.
fifi_fifi Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 pomi臋dzy sosnowcem g艂ownym a katowice zawodzie s艂ycha膰 zaby i 艣wierszcze 1
adamets2 Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 W dniu 23.12.2023 o 15:43, darth-gregorius napisa艂(a): Nie wiem czy wiecie, ale da si臋 wej艣膰 do wagon贸w pasa偶erskich, nie da si臋 wchodzi膰 do toalety jak w EN57, ani do przedzia艂贸w, ani nie da si臋 przej艣膰 miedzy wagonami, ale mo偶na pobie偶nie zwiedzi膰 wagon. Taka ciekawostka, kt贸ra pojawi艂a si臋, od ostatniej aktualizacji. Nie tylko pobie偶nie, ale i ca艂kiem dok艂adnie 馃檪 Dodam jeszcze, 偶e w EN57 mo偶na otwiera膰 okna wagonach. W innych poci膮gach nie wiem.
qbahn Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 W dniu 12.11.2023 o 13:53, en57 napisa艂(a): Szkoda, 偶e nie na 艢r贸dmie艣cie聽馃槀 mo偶na, na oko艂o, ale nie wiem po co? 馃檪
Domin92 Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 (edited) W Wolbromiu jest sklep o nazwie DILD. Na stan 2019 w rzeczywisto艣ci jest tam Biedronka聽馃榿 Edited March 8, 2024 by Domin92 Dodanie zdj臋cia google maps 1
Piotrek13____ Posted April 6, 2024 Posted April 6, 2024 Taka ciekawostka 偶e w 艁azach mo偶na wej艣膰 na k艂adk臋 nad torami 1
wolff88 Posted April 6, 2024 Posted April 6, 2024 W dniu 8.03.2024 o 12:40, Domin92 napisa艂(a): W Wolbromiu jest sklep o nazwie DILD. Na stan 2019 w rzeczywisto艣ci jest tam Biedronka聽馃榿 A po drugiej stronie znajduje si臋 nowa stacja Wolbrom Zachodni..
darth-gregorius Posted April 6, 2024 Posted April 6, 2024 Zabrudzenia z szyb np. w Pendolino, mo偶na zmy膰 za pomoc膮 spryskiwaczy i wycieraczek, nie wiem czy kto艣 to zauwa偶y艂.聽馃檪 2
Tom_89 Posted April 6, 2024 Posted April 6, 2024 Je偶eli komu艣 dzia艂aj膮 spryskiwacze i wycieraczki ;D Nie wiem od czego ten b艂膮d zale偶y.聽 Producenta GPU czy ustawie艅 graficznych.
bart_dem Posted April 6, 2024 Posted April 6, 2024 8 godzin temu, darth-gregorius napisa艂(a): Zabrudzenia z szyb np. w Pendolino, mo偶na zmy膰 za pomoc膮 spryskiwaczy i wycieraczek, nie wiem czy kto艣 to zauwa偶y艂.聽馃檪 Od poczatku mo偶na by艂o w taki spos贸b zmy膰, natomiast po ostatniej du偶ej aktualizacji mniejsze zabrudzenia schodz膮 szybciej, a na te wi臋ksze trzeba d艂u偶ej pryska膰 i to akurat jest na plus. 1 godzin臋 temu, Tom_89 napisa艂(a): Je偶eli komu艣 dzia艂aj膮 spryskiwacze i wycieraczki ;D Nie wiem od czego ten b艂膮d zale偶y.聽 Producenta GPU czy ustawie艅 graficznych. Dzia艂aj膮, ale nie we wszystkich lokach. To jest po prostu b艂膮d w grze wielokrotnie ju偶 poruszany. 2 2
en57 Posted April 7, 2024 Posted April 7, 2024 (edited) Ciekawostk膮 jest, 偶e w EN71 (i prawdopodobnie te偶 EN57) da si臋 w przedziale s艂u偶bowym otworzy膰 okna, ale tylko od zewn膮trz. Ze 艣rodka si臋 nie da.聽 Edited April 7, 2024 by en57
Conrad Posted April 7, 2024 Posted April 7, 2024 Jad膮c ko艂o Stadionu Narodowego, na dole jest tor kartingowy, po kt贸rym si臋 gokarty 艣ci膮gaj膮, nawet zim膮 馃檭
Recommended Posts