kociol96 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Sytuacja wygląda tak, że po wciśnięciu PPM aby obrócić kamerę, niewidzialny kursor na środku ekranu przestawia zwrotnice itd, tak jakbym ciągnął za przełączniki. Potrafi ten błąd zrywać plomby, wygasić semafor, przestawić rozjazd. wszystko co jest związane z ciągnięciem przełącznika. Sytuację zauważyłem na posterunku Łc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milicjant Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Dlatego najlepiej próbować obracać kamerę nie patrząc na pulpit, lub robić to patrząc na puste kostki. Ja dyżurowałem kilka razy na Łc i nie miałem problemów że wygasiłem sygnał na semaforze dla jakiegoś pociągu czy przestawiłem zwrotnice, po za tym zwrotnice w drodze przebiegu powinny być utwierdzone więc ich przestawienie powinno być nie możliwe, a jeżeli chodzi o inne zwrotnice nic teoretycznie nie powinno się stać 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team inomushis Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2022 Cześć! Słuszna uwaga - rzeczywiście klawisz PPM służący do obracania widoku kamery wywołuje akcję wyciągania przycisku na pulpicie kostkowym, kiedy ukryty kursor przejedzie przez taki przycisk. Usuniemy ten błąd w jednej z nadchodzących aktualizacji. #888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociol96 Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 No tak. Rozumiem Tylko że jednak jest to błąd. Na drodze utwierdzonej nie przestawisz rozjazdu, ok. Według mnie jest to do poprawy, bo nie chodzi o to żebym za każdym razem odchodził od pulpitu. Skoro nie ma kursora to nie powinien nic przestawiać. A takie bieganie po nastawni żeby obrócić kamerę jest upierdliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team inomushis Posted December 21, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 21, 2022 Błąd poprawiony w kolejnym update, dziękujemy za zgłoszenie, zamykam wątek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts