Mari Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Czy i jak mogę sprawdzić rozkład jazdy swojego pociągu oraz kanał radiowy który powinienem włączyć. Czy w chwili obecnej numer kanału ma jakieś znaczenie? Czy autorzy lub któryś z graczy mogliby wkleić screeny paneli sterowania z dostępnych obecnie stacji? Byłoby nieco łatwiej wybrać coś prostszego na początek 😄 1
hyzwar Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 (edited) świetna sugestia 😉 mapa (DS screen), numery kanałów, jak w Run 8 np., tam to jest super zrobione Edited December 10, 2022 by hyzwar
SIMRAIL Team uetam Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Posted December 10, 2022 Planujemy zmiany w UI które uwzględnią wyświetlanie wymaganego kanału radiowego przy każdym punkcie w rozkładzie jazdy. 6
TheShotte Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 On 12/10/2022 at 1:45 PM, uetam said: Planujemy zmiany w UI które uwzględnią wyświetlanie wymaganego kanału radiowego przy każdym punkcie w rozkładzie jazdy. Już widziałem to (tylko jeszcze nie w pełni funkcjonalne), kiedy na samym początku była tylko wiadomość że radio jest na złym kanale. Teraz jest napisane że masz radio nastawione na zły kanał, i jest miejsce gdzie ma ci wyświetlić poprawny kanał ale jeszcze nie było kompletnie implementowane i się nie pokazuje. Z góry przepraszam za Polszczyznę, w kraju już mnie nie było ponad 25 lat.
Jakub Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 (edited) W dniu 10.12.2022 o 19:45, uetam napisał(a): Planujemy zmiany w UI które uwzględnią wyświetlanie wymaganego kanału radiowego przy każdym punkcie w rozkładzie jazdy. A może lepiej po prostu opracować jakiś algorytm, który będzie tworzył wewnętrzne rozkłady jazdy pociągów i będzie można sobie wybrać, czy chce się jechać z wewnętrznym RJ czy z tym "czymś" co jest obecnie dostępne? Btw poniżej macie rozpiskę gdzie jest jaki kanał, gdzie jest SBL itd. Edited December 11, 2022 by Jakub 5
Husarz Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 W dniu 10.12.2022 o 19:45, uetam napisał(a): Planujemy zmiany w UI które uwzględnią wyświetlanie wymaganego kanału radiowego przy każdym punkcie w rozkładzie jazdy. WOS został również zaplanowany w zmianach? 2
Ziki Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Bardzo fajna sugestia z wewnętrznych rozkładem jazdy 🙂 Na serwerach dla maszynistów na pewno będzie to bardzo przejrzyste 🙂
igorkbk Posted December 12, 2022 Posted December 12, 2022 Podepnę się. Jeszcze przydałoby się info pod jaki posterunek aktualnie podlegamy żeby było wiadomo kogo "wołać" 1
pietras252 Posted December 15, 2022 Posted December 15, 2022 Ja też się podpinam bo tak to nie wiadomo nawet jeśli zewujemy do AI o wjazdy czy wyjazdy
robert357 - W7 FTW Posted December 18, 2022 Posted December 18, 2022 Co do rozkładu jazdy. W demie jest normalny RJ w Traxxie, który leży na pulpicie. Zamiast przerabiać HUD można by było zrobić właśnie algorytm do generowania takich rozkładów i by się wyświetlał po prostu na kartce w kabinie. Dzięki temu dałoby się w końcu jechać z kompletnie wyłączonym HUDem.
Recommended Posts