Dear Wolf Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 (edited) Po zmianie kabiny gaśnie światło w przedziale pasażerskim, powracając do kabiny A światło jest znów zapalone. Problemy z wyłącznikiem szybkim. Kolizja z toaletą. Gicze graficzne na ulotkach. Będąc w trybie 3 kamery możemy opuścić roletki z zewnętrz pojazdu. Edited December 10, 2022 by Dear Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2022 Dziękujemy za zgłoszenie. Ticket wewnętrzny https://git.simkol.pl/simkol/unitysim-new/-/issues/887 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2022 Odnośnie do kierunku i WSa. Przy zmianie kabiny należy: 1) dezaktywować opuszczaną kabinę 2) po wejściu do kabiny i zajęciu fotela - ustawić przełączniki pantografów w wybranej konfiguracji 3) aktywować kabinę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dear Wolf Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 Wiadomo, ale nie każdy np Nowy gracz musi o tym wiedzieć. Stąd zgłosiłem to jako bug 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted December 11, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 11, 2022 W kolejnej wersji nie będzie możliwości sterowania hamulcem, nastawnikiem, kierunkiem i odblokowaniem przewodu głównego bez aktywacji kabiny. Dźwignie zostaną uwolnione po poprawnej aktywacji kabiny, w której się przebywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 12, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 12, 2022 W dniu 10.12.2022 o 01:41, Dear Wolf napisał(a): Gicze graficzne na ulotkach. Chodzi o podejrzaną metaliczność naklejek na składzie, przez co dostają intensywniejsze globalne odbicie od ściany obok? Część jest blaszaną tabliczką, ale część ewidentnie naklejką. A nawet blaszka to matowe aluminium anodowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dear Wolf Posted December 12, 2022 Author Share Posted December 12, 2022 Rozchodzi się o piksele w odbiciach tych ulotek informacyjnych na kibelku, gdy idziemy z kabiny i widzimy je na wprost. Błąd tych odbić na ulotkach występuje tylko w Szarym Eflie 001. Właśnie sprawdziłem i w niebeskim błąd nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dear Wolf Posted December 12, 2022 Author Share Posted December 12, 2022 (edited) 22 minuty temu, Stele napisał(a): Chodzi o podejrzaną metaliczność naklejek na składzie, przez co dostają intensywniejsze globalne odbicie od ściany obok? Część jest blaszaną tabliczką, ale część ewidentnie naklejką. A nawet blaszka to matowe aluminium anodowane. W N76 problemu z ulotkami brak, za to drzwi od drugiej kabiny prześwitują przez kibelek. Na video się nie udało, ale drugie też tak potrafią. @Edit w ramach jednego posta, ale wedle uznania można robić na inny temat. Edited December 12, 2022 by Dear Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 12, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 12, 2022 To co na filmie, to nie kwestia drzwi albo kibelka, a globalny problem przekroczenia limitu źródeł światła na kafelek obrazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dear Wolf Posted December 12, 2022 Author Share Posted December 12, 2022 (edited) Teraz, Stele napisał(a): To co na filmie, to nie kwestia drzwi albo kibelka, a globalny problem przekroczenia limitu źródeł światła na kafelek obrazu. Apropo EN96 Jakby jesteśmy od tego aby zgłaszać niedoskonałości, jeśli na takie rzeczy nie mamy zwracać uwagi to będę je zlewać. 🙂 Ciężko mi określić co jest czym bo na co dzień nie zajmuję się Dev-em gier, a stawianiem klastrów K8s. 🙂 Edited December 12, 2022 by Dear Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 13, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 13, 2022 Mhm, to dokładnie to o czym pisałem. Tego konkretnego problemu zgłaszać nie musisz, bo doskonale o nim wiemy. Ale sam materiał naklejek wygląda podejrzanie. Roletki z kamer zewnętrznych mam nadzieję skutecznie zablokowałem. Została poprawka kolizji z klopem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 13, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 13, 2022 Poprawiona kolizja toalety i materiały naklejek we wnętrzach elfów. Zwłaszcza w 22we/wee powinno wyglądać lepiej. No to chyba mamy komplet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts