B0T Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 (edited) Jak dla mnie to na czacie powinna się wyświetlać tylko godzina, nr pociągu i nastawnia dyżurnego ruchu oraz treść wiadomości, bez gamertagów. Przez gamertagi czat jest trochę mniej czytelny, a informacja jaki gamertag prowadzi pociąg lub obsługuje nastawnię jest do niczego i nikomu niepotrzebna. Poniżej zaśmiecony czat (fot.1) i czat bez gamertagów (fot.2). Edited February 4, 2023 by Arek 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysk Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 (edited) A ja nie zgadzam się ze gametag jest niepotrzebny. Świadomość że nie jest się anonimowym moderuje treści na czacie. Numery są bezosobowe - tagi pozwalają na pewne wyrażenie swojej osoby w grze co w multi też jest ważne. Poza tym jak dla mnie pozwalają szybciej orientować się kto co mówił w poszczególnych wątkach, same numery się powtarzają i niewiele mówią Myslałem nawet czy nie pójść dalej i nie dodać gametagu nad mijanymi pociągami (oczywiście z opcją wylączenia wyświetlania!) Dla wielu takie "udoskonalenie" pomogłoby się integrować i budować spoleczność użytkowników symulatora Edited February 5, 2023 by krzysk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZimnyBeeR Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 Dla mnie obojętne, Bo gram na 2 monitorach, na jednym mam gre na drugim mapę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomadr Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 Osobiście jestem przyzwyczajony do czatu z nickami osób. Teoretycznie można wprowadzić opcje trybów czatu dla bardziej kompaktowych żeby wyświetlało jedynie numer pociągu/posterunek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0T Posted February 5, 2023 Author Share Posted February 5, 2023 (edited) W dniu 5.02.2023 o 13:01, krzysk napisał(a): "A ja nie zgadzam się ze gametag jest niepotrzebny. Świadomość że nie jest się anonimowym moderuje treści na czacie. Numery są bezosobowe - tagi pozwalają na pewne wyrażenie ..." No oczywiście, mile widziana jest każda opinia. Jednakże to nie jest czat towarzyski i w zamiarze ma służyć do komunikacji w prowadzeniu ruchu kolejowego, a w moim przekonaniu jak już napisałem w pierwszym poście, gamertag generuje chaos. Dodatkowo, gamertag możesz zmieniać dowolną ilość razy co sprawia, że nie jest on spersonalizowany. Edited February 12, 2023 by Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creativee. Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 Proste wyjście z sytuacji. Dodanie opcji: "pokazuj nazwy graczy w chacie ogólnym" załatwiłoby sprawę. Przy wyłączonej opcji brak nicków, jeżeli pisze AI to pojawia się stosowny dopisek i tyle. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts