Cooleyorz Posted January 31, 2023 Posted January 31, 2023 (edited) Cześć! Z góry przepraszam, jeżeli któreś z uwag były zgłaszane już wcześniej. Przejechałem samouczek dla E186 i mam parę spostrzeżeń: Czy monitory w kabinie powinny być gotowe do pracy od razu po włączeniu baterii? Wydaje mi się, że oprogramowanie powinno się chwilę wczytywać.' Po załączeniu baterii na samym początku scenariusza brak możliwości skasowania SHP za pomocą myszy - trzeba użyć spacji. Próba hamulca, podobnie jak w prologu, przebiega zbyt szybko! Musi być bardziej interaktywna. Polecenia rewidenta powinny być wydane po faktycznym zahamowaniu/odhamowaniu składu oraz nie następować od razu po sobie (dajmy chłopu chociaż kilkanaście sekund, żeby obszedł skład po zahamowanym i po luzie). Polecenia lektora nie powinny się tak często powtarzać, jak już raz zostały wypowiedziane (np uparte, natychmiastowe powtarzanie polecenia wejścia do kabiny, gdy ponownie ją opuścimy). Przy wyjeżdżaniu na rozjazdach przez pewien czas pokazuje się szybkość dozwolona 100 km/h. Czy KWK Staszic rzeczywiście pracuje na kanale radiowym R1? Zawsze wydawało mi się, że trzecim ale nie jestem pewien, a nie mam na ten temat żadnych dokumentów. Skoro jest to tutorial, to lektor powinien opowiedzieć też coś o radiotelefonie i zmianie kanałów w odpowiednim miejscu. Przy mijaniu wskaźnika W28, oprócz zmiany kanału należy nawiązać łączność w celu jej sprawdzenia - po nadaniu ZEW3 jest jednak cisza. Gdy jesteśmy wywołani przez dyżurnego ruchu to nie powinniśmy się zgłaszać nadając ZEW3 (To powinien nadać wcześniej dyżurny, wywołując nas). W celu zgłoszenia na odebrane wywołanie powinno zaś dać się nacisnąć na słuchawkę radiotelefonu. Zwierzyna leśna nie reaguje na podawany sygnał "Baczność" 😞 Dobrą opcją byłyby podpowiedzi co do profilu trasy (aktualna wartość pochylenia oraz następne). Oglądając rozmaite gameplay widać, że wiele osób ma problem z wyczuciem profilu trasy i nie rozumie, dlaczego pociąg sam przyspiesza, nie chce jechać albo zaczyna się cofać. Nie mogłem dodać załącznika, ale za pierwszym razem ta krótka półbramka przy wiadukcie na A4 miała zielony słup. Za drugim razem tekstura była prawidłowa. Tarcze ostrzegawcze do Janowa od strony Stawisk powinny mieć na wspólnym maszcie drugie, nieczynne już głowice - Sam chyba dwukrotnie to dodawałem, a jednak ich brak 🙂 Izolatory sekcyjne mogłyby mieć teksturę utlenionej, czarnej miedzi. Dziwnie wygląda, gdy sieć trakcyjna jest zielona od patyny, a wszystkie izolatory świecą się jak nówki sztuki. Na koniec scenariusza jesteśmy wywoływani przez Dańdówkę - po zgłoszeniu się (tym nieszczęsnym ZEW3) jest jednak cisza w eterze. Poza tym w okolicach wiaduktu na A4 miałem dziwną sytuację, bo po powrocie do kabiny klawiszem "2" nagle znalazłem się w kabinie tylnej, która była aktywowana i z której teraz było sterowanie. Nie jestem pewien, czy to stało się samoczynnie, czy może niechcący coś naklikałem, jednak nie było możliwości uruchomienia się z przedniej kabiny - nie dało się w niej użyć żadnego z przełączników, a po wyłączeniu baterii tylna kabina nadal pozostawała aktywna. Pozostał restart scenariusza. Pozdrawiam! Edited January 31, 2023 by gienek0 1 1
Recommended Posts