PeVoo Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Po wejściu do nie swojego pociągu zawsze zostaję unieruchomiony w jakimś dziwnym miejscu, takim jak to: Na szczęście można się wydostać poprzez wciśnięcie 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 9, 2022 Wsiadanie gracza do cudzych pojazdów i jakichkolwiek wagonów powinno być niemożliwe. https://git.simkol.pl/simkol/unitysim-new/-/issues/869 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeVoo Posted December 9, 2022 Author Share Posted December 9, 2022 Nawet do wagonów osobowych żeby pojechać jako pasażer? A to tego nie wiedziałem (i nie mam konta tam gdzie kieruje ten link). W Train Sim World 2 (teraz 3) można wsiąść do każdego pociągu który stoi na torach (nawet cold & dark) i przejąć nad nim kontrolę (wg jego rozkładu jeśli aktualnie jest na trasie). Jest to bardzo super opcja i myślę, że całkowicie wykonalna w multiplayer (poza przejmowaniem pociągów innych graczy). Rozwiązałoby to też problem z źle działającym AI w pociągu, którego np. nie można w żaden sposób przestawić. Nawet jeśli nie jest to dozwolone w realnym świecie, to to jest tylko gra i skoro można się teleportować z pociągu do pociągu w ruchu i wcielać w siedzącego tam maszynistę (AI), to powinno być też można zmienić pociąg bez wychodzenia z sesji. Dałoby to kupę dodatkowej frajdy i ciekawych sytuacji. Zawsze przecież można zapytać dyżurkę o zgodę a świateł czerwonych i tak się nie przejedzie bez zgody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek1996 Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Klikniesz 1 to wprowadza Cię do twojej kabiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociol96 Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Na stacji Dąbrowa Górnicza jako dyżurny, wszedłem do kabiny lokomotywy, po czym już nic nie mogłem zrobić. Mimo iż wróciłem do nastawni, to jadący pociąg, ciągnął mnie ze sobą przez budynki, barierki itp. nie można było nawet nic nacisnąć na komputerach, bo od razu leciałem za wagonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D154573R Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Mi się raz udało wsiąść do nieswojego Elfa i ruszyć 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts