Bartek_Smok Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Jadąc nocą EN-76 zauważyłem coś co jest raczej błędem. Pomimo zapalonego oświetlenia wewnątrz wagonów, z zewnątrz nie widać zapalonego światła. Gdy na stacji otworzą się drzwi, przez nie widać światło wewnątrz pomimo, że nie widać przez okna. Okna raczej nie są przyciemniane, na Centralnej już widać wszystko przez okna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 Te szyby są dość ciemne i to tłumią. Świeci się i widać różnicę. Można by spróbować dodać emisyjność szyby przy oświetlonym wnętrzu, ale w Maszynie wyglądało tragicznie i nie było stosowane, więc w Simrailu nawet nie próbowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek_Smok Posted January 30, 2023 Author Share Posted January 30, 2023 W dniu 24.01.2023 o 04:41, Stele napisał(a): Te szyby są dość ciemne i to tłumią. Świeci się i widać różnicę. Można by spróbować dodać emisyjność szyby przy oświetlonym wnętrzu, ale w Maszynie wyglądało tragicznie i nie było stosowane, więc w Simrailu nawet nie próbowałem. Ok, ale czemu na Centralnym wygląda to dobrze, a na "zewnątrz" już jest ciemno? Prawdę mówiąc pasażerski pociąg, któremu nie "świecą się" okna w czasie jazdy wygląda bardzo dziwnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 30, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 30, 2023 Na centralnym jest ogólnie inne oświetlenie globalne, udające warunki podziemne. Słońce/księżyc tam nie działa, to nie rzuca też cienia i ustawienia ekspozycji są kompletnie inne. Pewnie stąd ta różnica. Niestety nie mam pomysłu jak to zrobić ładniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek_Smok Posted January 30, 2023 Author Share Posted January 30, 2023 Ale np. siódemka jak jedzie nocą to widać z zewnątrz światło w środku i środek. Więc zastanawiam się czemu z pasażerami tak nie może być? Niestety nie znam się kompletnie na technikaliach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts