Wonsek Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Krótkie przerwy w dźwięku całego systemu operacyjnego występujące kilka razy na sekundę, tylko kiedy simrail jest uruchomiony. Windows 11, słuchawki bezprzewodowe logitech G435 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 9, 2022 Nikt nie zgłaszał jeszcze takiego problemu, więc może być trudne do powtórzenia. Dodaj log. Nr zgłoszenia: https://git.simkol.pl/simkol/unitysim-new/-/issues/879 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek1996 Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 (edited) Też mi się wydaje, że jakby coś ucięło, ale to bardziej zauważyłem przy jeździe jak daje sygnał dźwiękowy na H lub J trzymając oczywiście guzik. Edited December 9, 2022 by Maniek1996 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonsek Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 Załączam loga. piątek, 9 grudnia 2022 21.05.47 8946516.log Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Sui Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2022 Możliwe, że związane związane też z Windowsem i jego "wspaniałą" funkcją wyciszania dźwięków podczas komunikacji, bo komponent z komunikacji głosowej czasami jest rozpoznawany przez Windows jako w ten sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonsek Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 (edited) 6 minut temu, Sui napisał(a): Możliwe, że związane związane też z Windowsem i jego "wspaniałą" funkcją wyciszania dźwięków podczas komunikacji, bo komponent z komunikacji głosowej czasami jest rozpoznawany przez Windows jako w ten sposób. O, gdzie to sprawdzić? Jeżeli chodzi o to co na screenie poniżej, to strzał nie był trafiony. Edited December 10, 2022 by Wonsek Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Sui Posted December 10, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 10, 2022 Ok, czyli coś grubszego. 😑Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 U mnie problem z syreną na ep07 jest trochę inny. Otóż gdy wciskam klawisze od syreny , obojetnie czy niski czy wysoki ton , dzwięk odgrywa 2 razy , raz przy wciśnięciu a drugi raz przy puszczaniu klawisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonsek Posted December 10, 2022 Author Share Posted December 10, 2022 Nagrałem na czym polega problem. Muzyka leci z youtube, można zauważyć że wyciszanie dotyczy całego systemu. Dźwięk musiałem nagrać telefonem bezpośrednio ze słuchawek, bo na nagraniu z OBS'a błędu nie słychać, jakby to był problem z samymi słuchawkami. Nie występuje on jednak w innych aplikacjach ¯\_(ツ)_/¯. Chodzi o 0:12, 0:21 i 0:25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 23, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 23, 2022 W dniu 10.12.2022 o 20:01, Arti napisał(a): U mnie problem z syreną na ep07 jest trochę inny. Otóż gdy wciskam klawisze od syreny , obojetnie czy niski czy wysoki ton , dzwięk odgrywa 2 razy , raz przy wciśnięciu a drugi raz przy puszczaniu klawisza. Czyli jak trzymasz nie odgrywa się środkowa część zapętlona? Czy po puszczeniu odgrywa się jeszcze raz początek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts