Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

Mam taki problem i nie wiem co robię źle. Mianowicie praktycznie za każdym razem robię jakiś błąd w trakcie prowadzenia lokomotywy i potem nie mogę przyspieszać. Wygląda to jakbym jechał na zaciągniętym ręcznym. Albo jakby silnik był w trybie awaryjnym jedzie ale powoli.

Posted

Zobacz czy  nie masz hamulca ręcznego z tyłu fotela zaciągniętego. Druga sprawa to może wybija sprężarkę. Ja kiedyś tak miałem że nie chciało wyluzować hamulca i trochę trzymał. Przez to nie mogłem ruszyć a innym razem przyspieszać.

• SIMRAIL Team
Posted

Jakby napięcia brakło i potem byś załączył WSa z włączonymi wszystkimi urządzeniami, to może nadmiarowy jej wywalić. Ale raczej ciężko o coś takiego w Simrailu bez symulacji sieci trakcyjnej. Jesteś pewien, że sprężarka, a nie przeładowanie hamulców w składzie?

Posted

A nie załaczyłeś czasem bocznikowania na pozycji 28? Upewnij się, aby wyłączyć bocznikowanie zanim spróbujesz zwiększyć moc i przyspieszyć do wyższych prędkości.

• SIMRAIL Team
Posted

Sprawdzić ani rozwiązać przeładowania z poziomu gry nie da się. :< Można zgadywać jedynie, gdy mamy 0.5 MPa w przewodzie, a hamulce mimo to trzymają. Regulator ciśnienia na kranie  w siódemce nie jest zrobiony. Odluźniacze wagonów nie są wyprowadzone na model by poklikać. Może hamowanie pełne i spokojne powolne luzowanie by coś dało. W innych lokomotywach jest asymilacja na guziku.

• SIMRAIL Team
Posted

Z pozycji jazdy należy przełożyć zawór na pozycję napełniania, poczekać aż w przewodzie ciśnienie wzrośnie do 5,4 bar, wrócić zawór na jazdę, poczekać aż ciśnienie będzie z powrotem 5 bar.

• Like 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy