Zielma Posted January 23, 2023 Share Posted January 23, 2023 Mam taki problem i nie wiem co robię źle. Mianowicie praktycznie za każdym razem robię jakiś błąd w trakcie prowadzenia lokomotywy i potem nie mogę przyspieszać. Wygląda to jakbym jechał na zaciągniętym ręcznym. Albo jakby silnik był w trybie awaryjnym jedzie ale powoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom_89 Posted January 23, 2023 Share Posted January 23, 2023 Zobacz czy nie masz hamulca ręcznego z tyłu fotela zaciągniętego. Druga sprawa to może wybija sprężarkę. Ja kiedyś tak miałem że nie chciało wyluzować hamulca i trochę trzymał. Przez to nie mogłem ruszyć a innym razem przyspieszać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielma Posted January 24, 2023 Author Share Posted January 24, 2023 Po kilku testach wygląda to na sprężarkę. Ale czemu może ją wywalać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 Jakby napięcia brakło i potem byś załączył WSa z włączonymi wszystkimi urządzeniami, to może nadmiarowy jej wywalić. Ale raczej ciężko o coś takiego w Simrailu bez symulacji sieci trakcyjnej. Jesteś pewien, że sprężarka, a nie przeładowanie hamulców w składzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielma Posted January 24, 2023 Author Share Posted January 24, 2023 A jak sprawdzić przeładowanie hamulców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FluffyAdmiral Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 A nie załaczyłeś czasem bocznikowania na pozycji 28? Upewnij się, aby wyłączyć bocznikowanie zanim spróbujesz zwiększyć moc i przyspieszyć do wyższych prędkości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 Sprawdzić ani rozwiązać przeładowania z poziomu gry nie da się. :< Można zgadywać jedynie, gdy mamy 0.5 MPa w przewodzie, a hamulce mimo to trzymają. Regulator ciśnienia na kranie w siódemce nie jest zrobiony. Odluźniacze wagonów nie są wyprowadzone na model by poklikać. Może hamowanie pełne i spokojne powolne luzowanie by coś dało. W innych lokomotywach jest asymilacja na guziku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Królik Uszasty Posted January 24, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 24, 2023 Z pozycji jazdy należy przełożyć zawór na pozycję napełniania, poczekać aż w przewodzie ciśnienie wzrośnie do 5,4 bar, wrócić zawór na jazdę, poczekać aż ciśnienie będzie z powrotem 5 bar. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielma Posted January 25, 2023 Author Share Posted January 25, 2023 Jak ponownie mi się to przydarzy to spróbuję któregoś rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now