Jump to content

Błąd w EU07

Zielma

Recommended Posts

Mam taki problem i nie wiem co robię źle. Mianowicie praktycznie za każdym razem robię jakiś błąd w trakcie prowadzenia lokomotywy i potem nie mogę przyspieszać. Wygląda to jakbym jechał na zaciągniętym ręcznym. Albo jakby silnik był w trybie awaryjnym jedzie ale powoli.

Zobacz czy  nie masz hamulca ręcznego z tyłu fotela zaciągniętego. Druga sprawa to może wybija sprężarkę. Ja kiedyś tak miałem że nie chciało wyluzować hamulca i trochę trzymał. Przez to nie mogłem ruszyć a innym razem przyspieszać.

• SIMRAIL Team

Jakby napięcia brakło i potem byś załączył WSa z włączonymi wszystkimi urządzeniami, to może nadmiarowy jej wywalić. Ale raczej ciężko o coś takiego w Simrailu bez symulacji sieci trakcyjnej. Jesteś pewien, że sprężarka, a nie przeładowanie hamulców w składzie?

• SIMRAIL Team

Sprawdzić ani rozwiązać przeładowania z poziomu gry nie da się. :< Można zgadywać jedynie, gdy mamy 0.5 MPa w przewodzie, a hamulce mimo to trzymają. Regulator ciśnienia na kranie  w siódemce nie jest zrobiony. Odluźniacze wagonów nie są wyprowadzone na model by poklikać. Może hamowanie pełne i spokojne powolne luzowanie by coś dało. W innych lokomotywach jest asymilacja na guziku.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy