Jump to content
Następne podsumowanie tygodnia pojawi się 07.12.2024 | The next summary of the week will be published on 07.12.2024

Recommended Posts

Posted

SIemanko, dziś siedząc na dyżurce Dąbrowa Górnicza Wschód zauważyłem brak komunikacji z maszynistami. Wrzuciłem info na czacie że DGW ma ustawiony kanał R3. Natomiast problem jest o tyle większy, że automat przełącza kanał radiowy w pobliżu na 5. Według mapki http://www.peter384.cal24.pl/r/r.html DGW powinna mieć ustawiony kanał na R4. 

• Thanks 1
  • SIMRAIL Team
Posted

Powinno działać poprawnie. W API ustawiony kanał to kanał nr 4. Do sprawdzenia jutro dlaczego na radyjku wewnątrz nastawni wyświetla się R3.

Posted (edited)

Niestety dziś też nie miałem tam komunikacji z maszynistami, ani głosowo ani tekstowo. Czyli coś nie tak jest tutaj z ustawianiem kanału w pociągach skoro na nastawni jest poprawny. Po ustawieniu w lokomotywie kanału 3 komunikacja działa.

Edited by Melok
Posted (edited)

Ponadto dyżurując na DGW słyszę na radiu Sosnowiec albo Będzin, co chyba nie powinno mieć miejsca skoro kanały są inne.

Edit: Potwierdzam, po przejściu na kanał 3 słychać DGW ale także Będzin i kilka innych stacji.

Edited by mac140
Przejazd sprawdzający
Posted (edited)

Niektóre stacja mają wiele radiotelefonów i mają odpalone różne kanały.

Edited by xarrek
Posted

Tak jak już było w innym temacie pisane. Automat ustawia R4 gdy się dojeżdża do DG Wsch. od strony DG Ząbkowice i występują problemy z komunikacją z dyżurnym.

Posted

Dalej występuje problem. Teraz na DGW wskazuje za poprawny kanał R5, jadąc dalej to samo(Sławków). Pociąg z Katowic do Sędziszowa.20230125133159_1.thumb.jpg.5f0d86df7aea52158110442f0f093dd0.jpg20230125132715_1.thumb.jpg.13e392642a949050327ac6b4832364d1.jpg

• Like 1
Posted

tylko dla jasności dodam, bo wskutek zawirowań w tej materii ludki wołają DGW na R3, R5, ...

komunikacja z DGW odbywa się teraz na R4

pozdrawiam 😉

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy