Melok Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 Dzisiaj na serwerze PL2 dotarłem po 17 do Katowic i zastałem zablokowaną stację. AI nie wypuszczało z mapy żadnego pociągu, więc bliżej restartu serwera postanowiłem trochę potestować czy błędy przejeżdżania na S1 zostały zalatane. Próbowałem kilkadziesiąt razy i dwa razy mi się udało. Za pierwszym razem zacząłem powoli podjeżdżać do semafora i zatrzymałem się jak odległość do niego była równa 0m. Wtedy bardzo powoli, cykając nastawnikiem, wychyliłem lokomotywę za semafor i sygnał zniknął z interfejsu, a w jego miejsce wskoczył następny. Udało się przejechać S1. Pojechałem dalej rozpruwając zwrotnice, przebieg ewidentnie nie był dla mnie przygotowany więc gra nie powinna pozwolić mi jechać dalej. Natrafiłem na jadący z przeciwka pociąg towarowy, w związku z czym cofnąłem w perony. Tutaj postanowiłem spróbować jeszcze raz. W międzyczasie gracz obok też zdołał zrobić to samo i pojechał na S1. Mnie tym razem semafor uparcie nie chciał przepuścić i cofał za każdym razem. Po kilku próbach spróbowałem innej metody: rozpędziłem skład do 3-4 km/h i wrzuciłem nawrotnik na 0. W tym stanie lokomotywa bez problemu przetoczyła się obok semafora i mogłem po raz kolejny przejechać S1, natrafiając na skład towarowy który się zablokował. Tam udało mi się wywołać kolejny błąd, ale to opiszę w oddzielnym wątku. Dołączam log z końcówki gry SimRail_log_2023-01-20_16-58-47.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 21, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 21, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #1618 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #1618 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts