EP09 Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Czy byłaby możliwość w przyszłości, żeby obraz z monitorów Pendolino, Elfa czy Dragona mógł się pojawić na zewnętrznych funkcjonalnych monitorach dotykowych? Na zdjęciu wyświetlacze ZusiDisplay symulatora Zusi3. Wiem, że pewnie trochę za wcześnie na takie pytanie 😉 Czekam także na obsługę Arduino 🙂 Pozdrawiam serdecznie. Samych sukcesów! 🙂 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skylake Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Podbijam do tematu, pomysł świetny. Grywam również w Zusi3, co prawda na razie bez dotykowego monitora, ale wątek ten spowodował, że być może z czasem kupię taki monitor, tym bardziej że nie jest on stosunkowo drogi. 22', 24' cale, w zależności od modelu, to koszt 1500-2000 zł. Moim zdaniem nie jest to aż tak dużo, jak za dotykowy ekran o tych parametrach, który w zupełności wystarczy do zabawy. Jeśli ma się obcykane systemy PZB, LZB, itp., to jazda jest tym bardziej satysfakcjonująca. Nic tylko prosić i czekać na takowe rozwiązanie, bo warto. W SimRail również byłoby to coś niesamowitego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EP09 Posted January 17, 2023 Author Share Posted January 17, 2023 Ja zastosowałem chińskie składaki za około 600zł za sztukę (jakiś rok temu kupione), bo potrzebowałem trzy sztuki. Efekt robią. Na razie mi wystarczają 🙂 Docelowo wszystko będzie pod SimRail, a tymczasowo obsługują TS classsic z udziałem serwera który je spina z ZusiDisplay. Jak to już podepnę po SimRail to chyba przestanę sypiać 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mari Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 W dniu 17.01.2023 o 14:20, EP09 napisał(a): Czy byłaby możliwość w przyszłości, żeby obraz z monitorów Pendolino, Elfa czy Dragona mógł się pojawić na zewnętrznych funkcjonalnych monitorach dotykowych? Na zdjęciu wyświetlacze ZusiDisplay symulatora Zusi3. Wiem, że pewnie trochę za wcześnie na takie pytanie 😉 Czekam także na obsługę Arduino 🙂 Pozdrawiam serdecznie. Samych sukcesów! 🙂 Znam ten poziom zaawansowania z symulatorów lotniczych. Nie wiedziałem, że w pociągach też są tacy zapaleńcy! 🤩 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Oficer_ Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 gdzie moge kupić takie (joysticki) przód tył ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumps Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 w tym momencie to już chyba lepiej wyrobić sobie uprawnienia na pociąg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAdamX Posted January 21, 2023 Share Posted January 21, 2023 W dniu 19.01.2023 o 21:08, skoki napisał(a): w tym momencie to już chyba lepiej wyrobić sobie uprawnienia na pociąg Tak samo jak prawo jazdy na CE i licencje pilota Link to comment Share on other sites More sharing options...
EP09 Posted February 22, 2023 Author Share Posted February 22, 2023 (edited) Pulpit i SimRail 🙂 Nowa wersja pulpitu. Linki video YT: https://youtu.be/tZMCIZazHqM https://youtu.be/-HmiTIWCIjA https://youtu.be/usNP_oSaDrg Edited February 22, 2023 by EP09 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EP09 Posted July 18, 2023 Author Share Posted July 18, 2023 Kolejny etap... Budowa kabiny 🙂 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrElectroKaboom Posted August 19, 2023 Share Posted August 19, 2023 W dniu 18.07.2023 o 22:40, EP09 napisał(a): Kolejny etap... Budowa kabiny 🙂 Witam Kolegę! 🙂 Pytanko logistyczno/techniczne: jakiej firmy przełączniki i przyciski zastosowałeś na swoim pulpicie? I czy zadajniki to DIY czy jakieś gotowe rozwiązania? Cały pulpit robi mega robotę muszę przyznać 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts