Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć

Dziś na Zawierciu na PL3 (~18:05) miałem taką sytuacje, że pociąg 644020 "rozerwał się na pół". Została po nim zajętość na torze nr 4, mimo że w całości był już na szlaku (zrzut ekranu 129).  Godzinę później, puściłem po tym zajętym torze luzaka na Sz (próbowałem ściągnąć zajętość i sprawdzić czy nie ma jakiegoś wirtualnego składu) ale nic to nie dało, luzak przejechał bez kolizji, mimo że pokazało 2 numery na odcinku (zrzut ekranu 131). Wyszedłem i wszedłem na ten posterunek, i też zajętość dalej była. Dodam tylko, że w momencie przejazdu 644020 gracz zmienił się na bota, więc może to jest przyczyną i to zbugowało zajętość.

Identyczną sytuacje zastałem kiedyś na Łazach Łc, zajętość której nie dało się ściągnąć i wyjście, i wejście na posterunek nic nie pomogło. Tak samo puszczenie przez zajęty odcinek pociągu na Sz.

Zrzut ekranu (129).png

Zrzut ekranu (131).png

SimRail_log_2023-01-16_17-58-32.txt

• 2 weeks later...
Posted

Podpinam się do tego tematu, bo sytuacja identyczna jak wyżej, z tym, że sytuacje zastałem jak wszedłem na Zawiercie na PL2 (14-18 dziś), napisałem o tym na chat'cie i @uetam ją usunął (zajętość czy tam pociąg widmo).

Po usunięciu bugu, puściłem tam pociąg, którym akurat kierował bot, (możliwe, że ktoś w tym czasie się zalogował albo wylogował),  zatrzymał się idealnie w rozjazdach i uniemożliwił rozwiązanie przebiegu. Nie chciał potem w ogóle ruszyć. Użyłem Zn i tak do restartu prowadziłem ruch bez tego toru, na którym cały czas stał 40176. Niestety nie usunął się przez 3 h, dodatkowo nie można było się do niego zalogować - był na mapie, był na HUD, ale nie było go na liście na serwerowej. Próbowałem mu w obydwie strony podawać Sz, wyjść i wejśc na serwer ale to nie pomogło. 

Ps: Dajcie jakiś rower na Zawierciu albo lornetkę, bo ciężko jest takie sytuacje na gruncie sprawdzić 😄

zaw1.jpg

zaw2.jpg

zaw3.jpg

Posted
21 minut temu, Pan Faur napisał(a):

Po usunięciu bugu, puściłem tam pociąg, którym akurat kierował bot, (możliwe, że ktoś w tym czasie się zalogował albo wylogował),  zatrzymał się idealnie w rozjazdach i uniemożliwił rozwiązanie przebiegu.

Czasem wystarcza przejąć pociąg ruszyć nim i oddać botowi z powrotem, ja tak robię i w większości to pomaga a jak nie to go wykoleić bo przecież usunąć się nie da gdyż nie ma takiej opcji.

Posted
51 minut temu, Pan Faur napisał(a):

Niestety nie usunął się przez 3 h, dodatkowo nie można było się do niego zalogować - był na mapie, był na HUD, ale nie było go na liście na serwerowej. 

@4rtur PL-UK

• Sad 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy