Jump to content

Recommended Posts

Posted

Załączam log z wczorajszego przejazdu Scenariusz EIP Katowice-Warszawa.

Problem:
Dojeżdżając do Idzikowic (w górnym prawym rogu miałem informację o tym, że będzie przystanek, a na rozkładzie jazdy była osobno godzina przyjazdu i odjazdu), w pewnym momencie w górnym prawym rogu pojawiła się nazwa następnej stacji (Strzałki), bez informacji o pominięciu punktu zatrzymania w Idzikowicach, tak jakbym odbył przystanek, a nie mijałem żadnych peronów. Na semaforze w okolicach wyjazdu z Hali Napraw miałem S1. ZEW1 i ZEW3 nic nie dawało, żadnych komunikatów. Po przestaniu kilku minut na S1 bez żadnych komunikatów, uznałem że scenariusz się zbugował i musiałem zakończyć przez wyjście do głównego menu.
Proszę o analizę czy jest to błąd scenariusza/symulatora, czy jakiś błąd z mojej strony.

SimRail_log_2023-01-15_17-08-13.txt

Posted

Dziś przejechałem tą trasę drugi raz, sytuacja się powtórzyła, ale postanowiłem przeczekać do planowej godziny odjazdu, i semafor zmienił się na S2. Przydałaby się jednak jakaś informacja od dyżurnego po wciśnięciu ZEW, że będzie postój, bo z Włoszczowej do Idzikowic można łatwo nadrobić 10 minut względem rozkładu przestrzegając przepisów.
Podsumowując: scenariusz da się ukończyć, ale tamta sytuacja, gdzie trzeba czekać 10 minut pod semaforem może zdezorientować.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy