Barterbly Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 Cześć, Na stacji Zawiercie dostrzegłem brak wymodelowanych krzyżownic na przecięciu się torów (takich samych, jakie są obecne na zwrotnicach w tle). Logów nie załączam, gdyż chyba w tym przypadku nie są potrzebne. Jeżeli jednak są wymagane, to dajcie proszę znać. Nie miałem możliwości weryfikacji, czy w innych miejscach o takim samym typie przecinania się torów jest tak samo, lub w innych miejscach na trasie.
SIMRAIL Team uetam Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Posted December 9, 2022 Dzieki za zgłoszenie, poprawimy 😉
Barterbly Posted December 9, 2022 Author Posted December 9, 2022 W Katowicach też problem występuje, wprawdzie tylko w połowie, ale jest 😄 Więc to pewnie coś globalnego z krzyżowaniem torów 😉
TheShotte Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 Jeżeli chodzi o brak detali, to coś mi się wydaje ze to jest problem z system który zajmuje się LOD. Dla nas użytkowników AMD nie rysuje większości podkładów, i wiele innych rzeczy, plus mnóstwo ludzi notowało podobne sprawy.
SIMRAIL Team Stele Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Posted December 9, 2022 Podkłady nie są powiązane z krzyżownicami. Do podkładów jest osobny mechanizm renderowania by robić to maksymalnie optymalnie, który się nie lubi z AMD jak widać. Krzyżownice były generowane ręcznie i niektóre miejsca pewnie zostały przeoczone albo się nadpisały przy poprawkach czegoś obok. 1
Aseru Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 Dokładnie też mam problem z podkładami. Karta i procesor amd.
SIMRAIL Team uetam Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Posted December 9, 2022 Ogólnie z tymi krzyżownicami w takich miejscach jest mała masakra, będziemy się starali to poprawić ręcznie.
Barterbly Posted December 9, 2022 Author Posted December 9, 2022 (edited) No niektóre z tych miejsc wydają się być bardzo "ciasne" na upychanie krzyżownic. Zwłaszcza, że szyny odbojowe pochodzące z zwrotnic, czasami wchodzą już w inny tor 😉 Edited December 9, 2022 by Barterbly
Recommended Posts