Barterbly Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Cześć, Na stacji Zawiercie dostrzegłem brak wymodelowanych krzyżownic na przecięciu się torów (takich samych, jakie są obecne na zwrotnicach w tle). Logów nie załączam, gdyż chyba w tym przypadku nie są potrzebne. Jeżeli jednak są wymagane, to dajcie proszę znać. Nie miałem możliwości weryfikacji, czy w innych miejscach o takim samym typie przecinania się torów jest tak samo, lub w innych miejscach na trasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 9, 2022 Dzieki za zgłoszenie, poprawimy 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barterbly Posted December 9, 2022 Author Share Posted December 9, 2022 W Katowicach też problem występuje, wprawdzie tylko w połowie, ale jest 😄 Więc to pewnie coś globalnego z krzyżowaniem torów 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheShotte Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Jeżeli chodzi o brak detali, to coś mi się wydaje ze to jest problem z system który zajmuje się LOD. Dla nas użytkowników AMD nie rysuje większości podkładów, i wiele innych rzeczy, plus mnóstwo ludzi notowało podobne sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 9, 2022 Podkłady nie są powiązane z krzyżownicami. Do podkładów jest osobny mechanizm renderowania by robić to maksymalnie optymalnie, który się nie lubi z AMD jak widać. Krzyżownice były generowane ręcznie i niektóre miejsca pewnie zostały przeoczone albo się nadpisały przy poprawkach czegoś obok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aseru Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Dokładnie też mam problem z podkładami. Karta i procesor amd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted December 9, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 9, 2022 Ogólnie z tymi krzyżownicami w takich miejscach jest mała masakra, będziemy się starali to poprawić ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barterbly Posted December 9, 2022 Author Share Posted December 9, 2022 (edited) No niektóre z tych miejsc wydają się być bardzo "ciasne" na upychanie krzyżownic. Zwłaszcza, że szyny odbojowe pochodzące z zwrotnic, czasami wchodzą już w inny tor 😉 Edited December 9, 2022 by Barterbly Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts